BDP'den İran'a idam tepkisi

Güncelleme Tarihi:

BDPden İrana idam tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 14:50

İZMİR'de BDP üyeleri, İran'da PJAK üyelerinin idam edilmesini protesto etti. Muğla'daki olaylar nedeniyle inlecelemelerde bulunmak üzere gelen BDP Milletvekili Sabahat Tuncel idamlarını kınadığını dile getirdi.

Geçen pazar günü Tahran Ewin Cezaevi'nde birisi kadın 4'ü PJAK üyesi 5 kişinin idam edilmesi BDP'lilerce proteto edildi. BDP İl binası önünde toplanan grup adına ilk açıklamayı Muğla'da yaşanan olaylar için gelen BDP Milletvekili Sabahat Tuncel yaptı. İdamları kınadığını söyleyen Tuncel şöyle konuştu:

“İdamlarla baskıyla sorun çözülemez. İran'ın idama bir an önce son vermesi gerekiyor. Baskı etkili olsaydı Türkiye başarılı olurdu. Yıllar süren mücadelenin ardından şimdi Türkiye'de Kürtçe yayın yapan televiyon kanalı kuruldu. Bundan sonra da Kürtlerin dillerini, kimliklerini ve ana dilde eğitimlerini güvence altına almak zorundadır. Bu arada son günlerde operasyonlara hız verildi. Asker ve gerilla cenazeleri gelmeye başladı. Hükümet bir yandan demokratikleşme süreci için adım attığını söylerken, diğer yandan da anti demokratik uygulamalar yapıyor.”

BDP'LİLERE İZİN VERİLMEDİ

Sabahat Tuncel'in ayrılmasının ardından Konak Meydanı'na kadar yürümek isteyen partililere polis izin vermedi. Bunun üzerine oturma eylemi yapan yaklaşık 50 kişilik grup daha sonra basın açıklamasında idamları kınadı. Grup olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!