BDP'den 'Densiz' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

BDPden Densiz açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2011 12:57

Başbakan Erdoğan'ın bugün grup toplantısında yaptığı konuşmada, başkomisere tokat atan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel hakkında söylediği 'Densiz' sözlerine BDP'den cevap geldi.

Haberin Devamı

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, “polise taş atma” ve “tokatlama” haberleri nedeniyle kendilerini “densizlik”le suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay’a sert tepki gösterdi. Yıldız, kendilerini “densizlikle” suçlayan Başbakan Erdoğan ile “yazıklar olsun” diyen eski Bakan Atalay’ı kınadı.

Yıldız, “Batman’ın ortasında bizi darp eden polisler konusunda İçişleri Bakanı ne yaptı? Polisler için soruşturma izni vermeyen bu densiz İçişleri Bakanı ve hükümetin başı Erdoğan’dır” dedi.

Yıldız, Başbakan’ı bilgisizlik ve cahillikle suçlarken, “Bizim orada neye tabi tutulduğumuzu ya bilmiyor ya da bilerek saygısızlık yapıyor. Bizi, emrindeki polislerin, kapıkulu olan kaymakam ve valilerin dövebilmesini normal görüyor. Bu açıklamalar seviyesiz ve densiz açıklamalardır ve kendisinin diktatörlüğe gittiğini gösteriyor” diye konuştu.

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, “polise taş atma” ve “tokatlama” haberleri nedeniyle kendilerini “densizlik”le suçlayan Başbakan Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a sert tepki gösterdi. Yıldız kendilerini “densizlikle” suçlayan Başbakan Erdoğan ile “yazıklar olsun” diyen eski Bakan Atalay’ı kınadı. Yıldız, “Batman’ın ortasında bizi darp eden polisler konusunda İçişleri Bakanı ne yaptı? Polisler için soruşturma izni vermeyen bu densiz İçişleri Bakanı ve hükümetin başı Erdoğan’dır” dedi. Yıldız Başbakan’ı bilgisizlik ve cahillikle suçlarken “Bizim orada neye tabi tutulduğumuzu ya bilmiyor ya da bilerek saygısızlık yapıyor. Bizi, emrindeki polislerin, kapıkulu olan kaymakam ve valilerin dövebilmesini normal görüyor. Bu açıklamalar seviyesiz ve densiz açıklamalardır ve kendisinin diktatörlüğe gittiğini gösteriyor” diye konuştu.

Yıldız, Başbakan Erdoğan ve İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay’ın kendisine ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’e yönelik sözlerini ANKA’ya değerlendirdi. “Batman’ın ortasında bizi darp eden polislere İçişleri Bakanı ne yaptı? Polisler için soruşturma izni vermeyen bu densiz İçişleri Bakanı ve hükümetin başı Erdoğan’dır” diyen Yıldız, Başbakan ve eski Bakan Atalay’ın “Benim polisim milletvekili dövebilir, darp edebilir, tazyikli su sıkabilir, biber gazı sıkabilir” anlayışında olduğunu söyledi. Yıldız şöyle konuştu:

“Polis milletvekili dövebilir üstelik de seçmeninin önünde ancak polise karşı milletvekilinin tepki vermesini seviyesizlik olarak görüyorlar. Başbakan’ın demokrasiden ne anladığı ortada. Başbakan, atanmışların seçilmişleri dövebildiği, tokat atabildiği, biber gazı sıkabildiği bir sistemin Başbakan’ı. Ben Başbakan’ı ve eskimiş İçişleri Bakanını kınıyorum.”

“BU AÇIKLAMALARIN KENDİSİ SEVİYESİZ VE DENSİZ”

Basına yansıyan görüntülerin polis tarafından servis edildiğini ancak Başbakan Erdoğan ve Atalay’ın olayları araştırmadan bu haberler üzerine yorum yaptığını kaydeden Yıldız, “Başbakan bilgisiz ve cahildir. Ya bizim orada neye tabi tutulduğumuzu bilmiyor, biliyorsa da saygısızlık yapıyor. Bizi, emrindeki polislerin, kapıkulu olan kaymakam ve valilerin dövebilmesini normal görüyor. Bu konuyu siyasi malzeme yapıyor. Ancak bizi o noktaya getiren durumla ilgilenmiyor.

Haberin Devamı

Başbakan, bir partinin iki grup başkanvekilinin, belediye başkanlarının il ilçe başkanlarının bulunduğu bir çadıra gaz sıkmadan önce o ilin valisi, emniyet müdürü ya da yetkilisinin bizlerle görüşme yapma nezaketini göstermemesini nasıl açıklıyor? Bu açıklamaların kendisi seviyesiz ve densiz açıklamalardır ve Başbakan’ın diktatörlüğü doğru gittiğini gösteriyor. Başbakan’ın yönetim anlayışı yerlerde sürünüyor. Bu yöndeki haberler ancak AKP’nin değirmenine su taşıyor. Başbakan’ın zulmeden valisine, polisine karşı biz de sıradan vatandaş gibi direneceğiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!