BCP : Yanlış olan Petkim'in özelleştirilmesi

Güncelleme Tarihi:

BCP :  Yanlış olan  Petkimin özelleştirilmesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 13:07

Bağımsız Cumhuriyet Partisi (BCP), Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'nin (PETKİM) yüzde 51'lik kamu hissesinin TransCentral Asia Petrochemical Ortak Girişim Grubu (OGG) satılmasına tepki gösterdi.

BCP, “Özelleştirme süreci, bağımsızlık ve cumhuriyeti çökertme işlevini sürdürüyor. En yeni adım da PETKİM özelleştirmesiyle atıldı” sözleriyle eleştirdi.

BCP Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada PETKİM’in özelleştirilmesini eleştirerek, “ PETKİM özelleştirmesi gösteriyor ki, Türkiye’de yapılan özelleştirmelerin temel amacı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık, ulusal ekonomik kalkınma ve toplumsal eşitlik araçlarından yoksun bırakmaktadır” denildi.

UYARILARA KULAK TIKANDI
Acıklamada şu görüşlere yer verildi; “PETKİM Türkiye’nin ulusal sanayisinin, özellikle de pek çok KOBİ’nin, temel girdi mallarını üreten bir kamusal destek kuruluşu olduğu düşünülmedi. Özelleştirmekle PETKİM ürünü kullanan KOBİ’leri, küçük-orta sanayici kesimi emperyalist küresel sermaye canavarının önüne attıklarına bakılmadı. Ulusal bağımsızlık, ekonomik?toplumsal kalkınma bakımından ‘stratejik’ oluşu da unutuldu. Daha önce yapılan yüzlerce özelleştirme sonucunda savunulduğu gibi; ne yeni yatırım ve üretim, ne borçlardan kurtulma ne de yeni istihdam olanakları yaratma gibi hiçbir olumlu yanı görülmemiş, pek çok kişi işsiz bırakıldı.”

BCP açıklamasında, özelleştirmenin 80’li yılların iktidarlarınca başlatıldığını ve bu geleneği AKP iktidarınca ‘tüy dikilerek’ sürdürüldüğünü savundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!