BBP'li Yazıcıoğlu: Eken kahraman

Güncelleme Tarihi:

BBPli Yazıcıoğlu: Eken kahraman
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2002 14:58

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Susurluk Davası'nda hüküm giyen Korkut Eken'i terörizmle mücadelede devletin ve milletin saflarında yer almış biri olarak tanıdığını belirterek, ''Bugün mahkemelerin vermiş olduğu karara hiç şüphesiz ki saygılıyız. Ancak mahkemenin kararında bir eksiklik olduğu da anlaşılmaktadır'' dedi.

Haberin Devamı

Yazıcıoğlu, Korkut Eken ile ilgili bir soru üzerine, 15 yıl teröre karşı mücadele veren Türkiye'nin, bu mücadelede binlerce kamu görevlisini ve vatandaşını kaybettiğini söyledi.

Bu mücadelede bir kısım kamu görevlilerinin kahramanlıklar yaptığını kaydeden Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Ben edindiğim bilgiler çerçevesinde, Korkut Eken'i, terörizmle mücadelede devletin ve milletin saflarında, devlet ve milletin menfaatine görev yapmış bir kişi olarak biliyorum.

Bugün mahkemelerin vermiş olduğu karara hiç şüphesiz ki saygılıyız. Ancak mahkemenin kararında bir eksiklik olduğu da anlaşılmaktadır. Yapılan açıklamalardan da bu görülmektedir.

Hukuk devletinde her şey hukuk kuralları içerisinde işletilir. Biz de öyle istiyoruz. Ancak çocuklarımızı eroine alıştıran, bu milleti birbirinden koparmaya çalışan, silahlı terörle her metodu deneyenler hangi hukuk kurallarına göre hareket etmişlerdir.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!