BBP’li Destici YSK’ya itiraz etti

Güncelleme Tarihi:

BBP’li Destici YSK’ya itiraz etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 21:28

Türkiye'nin ilk kez yaşadığı ittifakla seçime girme uygulamasında pürüz çıktı. AK Parti listelerinden milletvekili seçilen BBP Genel Bakanı Mustafa Destici, seçim listelerinde BBP’den seçime girdiğine dair bilgi olmadığı ve seçilme tutanağına AK Parti Milletvekili olarak kaydedildiğini gerekçe göstererek, YSK’ya itiraz etti. YSK, Destici’nin itirazını inceledi ve reddine karar vererek topu TBMM’ye attı.

Haberin Devamı

PARTİM YAZMIYOR

İttifak Yasası’nın verdiği olanakla başka partilerin listelerinden seçime giren siyasiler açısından yol ayrımı yaklaştı. AK Parti listelerinden bir BBP’li, CHP listelerinde iki SP’li, İYİ Parti listelerinden ise bir DP’li verilen kontenjanla milletvekili seçildi. Ancak YSK’dan gelen seçilme tutanağı ve mazbatalarda, bu milletvekillerinin başka bir partiden seçildiklerine ilişkin açıklama olmaması sorun yarattı. 

AK Parti listelerinden Meclis’e giren Destici YSK’ya başvurarak, Seçim İttifakı Yasası’nın 16. maddesine göre siyasilere parti kimliklerini koruyarak ittifak yapma hakkı verildiğini, ancak bu durumun YSK’nın milletvekili seçim tutanağına yansımadığını dile getirdi. Destici, milletvekili mazbatasında parti adı yazmadığını, seçilme tutanağında ise AK Parti milletvekili olarak işlem yapıldığını, “BBP Genel Başkanı” ibaresinin hiçbir yerde yer almadığını ifade etti. İtirazı YSK tarafından reddedilen Destici, dün Beştepe’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. 

                            

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!