BBP lideri Mustafa Destici'den istifa açıklaması

Güncelleme Tarihi:

BBP lideri Mustafa Desticiden istifa açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 12:19

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, görevini bir başka arkadaşına bırakmaya hazır olduğunu ama bunu birileri gibi bir yerlere geçmek için yapmayacağını belirterek, "Hareketin içinde kalarak yapacağım, arkadaşlarımla istişare ettikten sonra" dedi.

Haberin Devamı

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'ni değerlendirdi.

Sonuçların hayırlı olması temennisinde bulunan Destici, "Seçimin sonucunun mimarlarından birincisi AK Parti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'dur. Kendisini tebrik mesajıyla kutladım. Sonucun kendilerine, camialarına ve ülkemize hayırlı olmasını diledim. İkincisi, Sayın Cumhurbaşkanı'dır. Sayın Cumhurbaşkanı, elindeki tüm imkanları kullanmıştır ve bu seçimin mimarlarının başında gelmektedir" ifadesini kullandı.

"Eğer 1 Kasım'da Türkiye bununla karşı karşıya kalmışsa, bu seçimin mimarlarından birisi de Devlet Bahçeli'dir ve partisinin üst yönetimidir" diyen Destici, seçimin bir diğer mimarının da terör örgütü PKK olduğuna işaret etti.

Destici, "PKK da bu sonucun böyle çıkmasını arzu etti. O da bu seçimin sonucunun mimarlarındandır. 10 Ekim'de ateşkes ilan eden PKK, 10 Ekim'e kadar her türlü saldırıyı yaptı. Yüzlerce askerimizi şehit etti. 10 Ekim'de ateşkes ilan etti, birkaç gün önce çatışmasızlığı bozarak, tekrar savaşmaya başladı. Bu seçimin mimarlarından ve galiplerinden biridir" değerlendirmesinde bulundu.

Cemaat ve tarikatların da seçimin sonucunun mimarlarından olduğunu öne süren Destici, şöyle devam etti:

"Cemaat ve tarikatlar da bu sonucun mimarlarındandır. Tabanlarını ayrı tutarak söylüyorum, tamamının üst yönetimi, lüks Mercedeslere, malikanelere, arsalara, makam ve mevkilere teslim olmuş vaziyetteler. Bu öz eleştiriyi artık yapmamız gerekmektedir. Biz başından beri söylüyoruz. Ehlisünnet çizgisi üzerinden yürüyen cemaatlerle yakınlığımız aynıdır. Hepsine sevgimiz, saygımız vardır fakat bu cemaatler lüks Mercedes tutkusu içindedir. Bu yozlaşma tüm çıplaklığıyla ortadadır."

"Görevi bırakmaya hazırım"

Görevi bırakmaya hazır olduğunu ifade eden Destici, "Mustafa Destici olarak görevi bir başka arkadaşımıza bırakmaya hazırım ama bunu birileri gibi bir yerlere geçmek için yapmayacağım. Hareketin içinde kalarak yapacağım, arkadaşlarımla istişare ettikten sonra" şeklinde konuştu.

Destici, seçim sonuçlarını partisinin MKYK toplantısında değerlendireceğini ve partisinin başarısını teşkilatıyla tartışacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!