BBG güzeli İngiltere'yi birbirine kattı

Güncelleme Tarihi:

BBG güzeli İngiltereyi birbirine kattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 09:54

İngiltere'de Biri Bizi Gözetliyor (BBG) yarışmasıyla adını duyuran bir model, Premier Lig’deki bir futbolcuyla yaşadığı sahte ilişkiyi basına satarak ünlü olmaya çalıştığı iddiasıyla suçlanıyor. Adı açıklanmayan oyuncuya şantaj yapmakla suçlanan Imogen Thomas, gerçekleri ortaya çıkarmaya çalışırken tuzağa düşürüldüğünü öne sürdü. Açılan dava, İngiltere'de yaşanan mahremiyet tartışmalarını iyice alevlendirdi.

Haberin Devamı

Thomas'ın, söz konusu futbolcuyu, "ilişki yaşadıklarına dair basına bilgi verme tehdidiyle 160 bin dolar istemekle" tehdit ettiği iddia edildi. Davaya bakan yargıç, modelin ilk olarak "ihtiyacı olduğu için" futbolcudan 80 bin dolar istediğini, ardından “altı ay ilişki yaşadıklarına dair basına bilgi verme” tehdidi savurarak bu rakamı iki katına çıkarttığını belirtti.

 

Adı açıklanmayan futbolcuya şantaj yaptığı iddialarını reddeden Thomas ise futbolcunun adını ifşa ederek gerçekleri ortaya çıkarmak istediğini ancak tuzağa düştüğünü öne sürdü.

 

Sun gazetesinde ilk olarak 14 Nisan’da yayımlanan haberde, Thomas, “Premier Lig’de oynayan bir futbolcuyla ilişki yaşadığını” belirtti. Şantaja uğrayan evli futbolcu ise soruşturmada Thomas ile sadece üç defa görüştüğünü ifade ederek iddiaları reddetti.

Haberin Devamı

 

GAZETEYLE PLANLADI İDDİASI

Davayı yürüten yargıç, söz konusu heberde "Thomas'ın muhtemelen kendi rızasıyla ilişkiye girdiğinin" anlaşıldığını belirtti. Futbolcunun avukatları ise Thomas’ın, Sun gazetesinin halkla ilişkiler sorumlusu Max Clifford ile görüştüğünün anlaşılması üzerine, haber yapılmasını engellemek için mahkemeden geçici emir çıkarttırdı.

 

Thomas'ın, The Sun gazetesiyle temasları anlaşıldıktan sonra olayın perde arkası da belirmeye başladı. Yüksek Mahkeme’deki duruşmaya gelen Thomas, tüm suçlamaları reddederek “içine düşürüldüğü durumun kendisini şoke ettiğini” söyledi.

 

SAHTE İLİŞKİDEN ÇIKAR

Futbolcu, Thomas’la Eylül ayında tanıştığını, ardından Kasım ve Aralık aylarında tekrar görüştüklerini söyledi. Thomas, bu konuda açıklama yapmazken, Sun’a verdiği bilgilere göre futbolcuyla “6 ay ilişki yaşadığını” beyan etti.

 

Haberin Devamı

Yargıç, Thomas’ın "Mart ayında futbolcuya cep telefonundan mesaj atarak para istediğini" söyledi. Sun gazetesi ise bu olaydan fayda sağlayarak Thomas’ın otellerde çekilen fotoğraflarını kullanacak ve altı ay süren sahte bir ilişkiden çıkar sağlayacaktı.

 

Gazetenin avukatları tüm iddiaları reddetti. Ortaya çıkan skandal, İngiltere’de son günlerde yaşanan “mahremiyet” tartışmalarını da alevlendirdi.

 

İSYAN ETTİ

Duruşmada, futbolcuya şantaj yaptığı iddialarını reddeden Thomas, “Benim itibarım ne olacak? Mahremiyetin korunması için alınan mahkeme kararları bir işe yaramıyorsa yasalarda bozuk olan bir şey var” dedi.

 

BBG güzeli, “Bu adama şantaj yaptığım iddia ediliyor. Bu kabul edilemez…. Sevdiğim bir erkeğin dedikleri yüzünden acı çektim. Ve bu sözlerin hepsine yargıç inandı. Bu haksızlık” ifadesini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!