BBC: AKP açık önde

Güncelleme Tarihi:

BBC: AKP açık önde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2007 20:30

BBC, "Kökleri siyasi İslam’da olan AKP’nin ülke çapındaki oyların yüzde 51’ini elde etmiş olabileceğ"nin sanıldığını belirterek "AK Parti açık farkla önde" dedi.

AKP’nin genel seçimdeki kesin olmayan zaferi, yurt dışında da yankılandı. BBC, iktidardaki AKP’nin ülke çapında sayılan oyların yüzde 51’ine yakın bir kısmını aldığına dikkat çekerek “AK Parti açık bir farkla önde gidiyor” dedi.

İngiliz yayın kurumu BBC, ilk sonuçları dikkate alarak “İktidardaki parti, Türkiye’deki seçimde önde gidiyor” başlığını kullandığı haberinde oy sayımı devam ederken “AK Parti açık bir farkla önde gidiyor” ifadesini kullandı.

BBC, “Kökleri siyasi İslam’da olan AKP’nin ülke çapındaki oyların yüzde 51’ini elde etmiş olabileceği”nin sanıldığını kaydetti. Anamuhalefet partisinin ise oyların yüzde 16'sını aldığına ilişkin tahminlere de yer veren BBC, oy verme oranının “çok yüksek” olduğuna da işaret etti.

Seçim kampanyası boyunca AKP’nin, laikliğin tehlikede olduğu savlarını reddettiğini belirten BBC, analistlere dayanarak nihai sonuçların az da olsa değişebileceğini de kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!