Bazı sorulara cevap vermemiş olabiliriz

Güncelleme Tarihi:

Bazı sorulara cevap vermemiş olabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın 2 subay tarafından izlendiği iddialarıyla ilgili olarak, “Yorum yapmadık, bize gelen bilgiler ışığında bilgi verdik. Gelişme olursa kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

ORG. BAŞBUĞ'DAN AÇIKLAMALAR / WEB TV

2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 36’ncı ölüm yıldönümü nedeniyle dün Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda anma töreni düzenlendi. Başbuğ törenden sonra gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi:

Olayı açıkladık

O açıklamada yorum yok. Hepsi gerçek. Bize gelen bilgilerden. Belki bazı suallere cevap verememiş olabiliriz. Netice olarak bugün itibarıyla buna ilave edeceğimiz başka herhangi bir şey yok. Yeri geldiği zaman belki tamamlayıcı bilgiler verme durumumuz olabilir. Size daha sonra belki bilgiler verebiliriz. TSK’nın daha önceki açıklaması bence zamanında yapıldı.

Karamsarlık, ümitsizlik yok

(“TSK’ya karşı asimetrik savaş bitecek mi?” sorusuna) Sorunlar olacak, çözmek için buradayız. Hiçbir zaman karamsarlık, çaresizlik ve ümitsizlik yok. Tabii ki sorunlar vardır, ama bu sorunların elbette çözüleceğine ve azalacağına dair umudumu koruyorum. Ümitliyim.

Açılımı izliyoruz

Açılımla ilgili gelişmeleri izliyoruz. Belki sizden daha detaylı izliyoruz, ama izliyoruz. Türk halkı sağduyuludur. Halkımızı, milletimizi provoke etmek isteyenler, çatışma ortamına çekmek isteyenler olabilir. Bu konuda her şeyden evvel sağduyulu hareket etmemiz lazım. İnsanlarımız provokatif olaylara girmemeli ama toplumumuzun bütün kesimlerinin de karşılıklı provokasyona neden olacak hareketlerden de kaçınması lazım.

İnönü’ye anma

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin 2’nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, ölümünün 36’ncı yılında ülke genelinde düzenlenen törenlerle anıldı. Anıtkabir’deki törende aile adına İnönü’nün kızı Özden Toker, İnönü’nün kabrine çelenk koydu. Saygı duruşunun ardından katılımcılar, Özden Toker ve beraberindeki İnönü Ailesi’ne taziyelerini sundu. Anıtkabir’deki törenin ardından Genelkurmay Karargâhı’nda İnönü için bir tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ törende Özden Toker’e bir plaket sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Tayyip Erdoğan da birer mesaj yayınladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!