‘Baz’lar sökülüyor

Güncelleme Tarihi:

‘Baz’lar sökülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

İnsan sağlığına zarar verecek şekilde kentlere yerleştirildiği ortaya çıkan GSM baz istasyonları valilik emriyle tek tek sökülüyor. İlk olarak, İstanbul Bakırköy'deki 10 istasyon kaldırıldı.

İNSAN sağlığını tehdit ettiği gerekçesiyle son günlerde tepkilere neden olan GSM baz istasyonları, İstanbul Valilik emriyle sökülmeye başlandı. Emrin ilk olarak uygulandığı Bakırköy'de dün, 10'a yakın baz istasyonu zabıta ekiplerince söküldü.

Çeşitli tıp kurumlarının GSM baz istasyonlarının insan sağlığına zararlı olduğuna ilişkin yayınladıkları raporlar üzerine harekete geçen sivil toplum kuruluşları, baz istasyonlarına karşı başlattıkları savaşı kazandılar.

Çevre Bakanlığı Çevre Kirliliğini Önleme ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün 2000/11 sayılı genelgesinde, GSM baz istasyonlarının Belediye zabıta ekipleri ve emniyet güçlerince kaldırılacağı belirtildi. Bunun üzerine harekete geçen İstanbul Valiliği, konuyu belediye başkanlarına, ilçe emniyet müdürlerine, ilçe sağlık gruplarına, Türkcell ve Telsim A.Ş.'ye tebliğ etti.

GSM baz istasyonlarına kaldırılmasına ilk olarak dün Bakırköy Kayamakamlığı tarafından başlandı. Zabıta ekipleri ile birlikte 2 teknisyen dün Ataköy 7-8-9-10. kısımlardaki ve Ataköy 5. kısım çarşıdakiler başta olmak üzere, akşama kadar 10 tane baz istasyonunu çatılardan ve duvarlardan söktüler.

ÇEVRECİLER MUTLU

Zabıta ekipleri ile birlikte gezen Çevre Dostları Derneği Başkanı Ülker Salman, baz istasyonlarının kaldırılmasına yönelik çabalarının sonuç vermesinden mutlu olduklarını belirterek, ‘86 sivil toplum kuruluşu bu konunun peşindeydik. Nihayet sağlığımızı tehdit eden baz istasyonlarından kurtuluyoruz’ dedi.

GSM baz istasyonlarının para karşılığı binalarına takılmasına izin veren vatandaşlar ise insan sağlığının paradan daha önemli olduğunu belirterek ‘Biz bu istasyonların takılmasını kabul ettiğimizde sağlığımızı tehdit ettiğini bilmiyorduk. Bunları takarken bize bilgi vermeyip oldu bittiye getirdiler. Kaldırılması isabetlidir’ görüşünü savundular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!