Bayramlarının hakkını verdiler

Güncelleme Tarihi:

Bayramlarının hakkını verdiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 00:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dün tüm Türkiye’de KKTC’de ve dış temsilciliklerde büyük coşkuyla kutlandı.

Törenlere milyonlarca insan katılırken, tüm Türkiye bayrak seline döndü. Başta TBMM Başkanı olmak üzere tüm yöneticilerin koltuklarına bir günlüğüne de olsa çocuklar oturdu ve geleceğe ilişkin dileklerini iletti. İşte, bazı illerden 23 Nisan manzaraları:

ATATÜRK SEN EN BÜYÜKSÜN

ANKARA:
Anıtkabir, bu bayramda da her yaştan insanların akınına sahne oldu. Yurdun çeşitli yerlerinden çocuklarıyla gelen vatandaşlar, Atatürk’ün mozolesi önünde saygıyla eğildiler. 19 Mayıs Stadyumu’ndaki törenlere, Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun ’James Bond’ başta olmak üzere çeşitli film müzikleri eşliğindeki şovu damgasını vurdu, TEMA, ’Çocuk çiçektir, Türkiye çöl olmasın’ mesajı verdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenler ve öğrencileri kutlarken, fon grubu ’Atatürk en büyüksün’ diye bağırdı.

TANGO, HALAY, HORON

İSTANBUL:
Ali Sami Yen Stadı’nda 4 bin öğrencinin tangolu, salsalı, halaylı, horonlu gösterileri büyük ilgiyle izlendi. Tribünlerdeki bin 935 öğrenci, renkli kartonlarla "Biz Atatürk’ün çocuklarıyız", "Dünya çocukları el ele" mesajları verdi. Büyükçekmece’de ’Uçurtma Şenlikleri’ kapsamında 1000 çocuk ’göklere açıldı’. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin şenliğine katılan zihinsel ve bedensel engelli yabancı çocukların da aralarında bulunduğu 10 kişi ise, yemeklerden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

İZMİR: Atatürk Stadı’ndaki tören ve gösterileri, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök birlikte izledi. 7 bin 80 öğrenci ve öğretmenin görev aldığı törenlerde öğrenciler şiirler okudu, yurt dışından katılan Litvanya ve Macaristan ekipleri de yöresel kıyafetleriyle çeşitli oyunlar sergiledi.

KOCA BARAJI ’BOŞALTTILAR’

DENİZLİ:
Tarımsal sulama amaçlı Vali Recep Yazıcıoğlu Gökpınar Barajı’nın kapağını açan çocuklar, 266 bin metreküp suyun boşa akmasına neden oldu. Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, 12-13 yaşlarındaki üç küçüğe ’gerekli öğütleri verdiklerini’ söyledi.

NEVŞEHİR: Ürgüp İlçesi’nde saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kutlamalar, kurum ve kuruluşlar anıta çelenk koyduktan sonra erdi. Kutlamaların gösteri bölümü, Hakkári’de şehit düşen Komando Çavuş Habip Özkaya’nın cenaze töreni nedeniyle iptal edildi.

HAKKARİ: Yüksekova’da esnaf kepenk kapattı. Eylemin, 23 Mart’ta izinsiz nevruz kutlaması sırasında çıkan ve 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları protesto etmek amacıyla yapıldığı öne sürüldü.Resmi kutlama programı ise aksamadan uygulandı. Stadyumdaki törenlere öğrenciler dışında ilçe sakinleri katılmadı.

MALATYA: Kutlama törenlerini, 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi’nde öldürülen Alman uyruklu Tilman Geske’nin eşi Suzanna Geske ile çocukları Miriam, Lukas ve Michel de izledi.

ABD:
Teksas Eyaleti’ne bağlı çeşitli üniversitelerde yüksek lisans ve doktora eğitimi gören bir grup Türk polisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir resepsiyon verdi. Resepsiyona federal ve yerel üst düzey yöneticilerin de yer aldığı 120 seçkin davetli katıldı. Kapanış konuşmasını yapan Denton Belediye Başkanı Perry McNeill ise Türkiye’yi övgülerle anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!