Bayramda karakolda dayak iddiası

Güncelleme Tarihi:

Bayramda karakolda dayak iddiası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2007 11:41

İZMİR Karşıyaka'da bayramın birinci günü parkta bira içerken polis tarafından gözaltına alınıp, karakolda dövüldüklerini ileri süren üç gençten 27 yaşındaki C.B. ile kuzeni 17 yaşındaki M.G.'nin ailesi, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Geçen cuma günü saat 21.00 sıralarında M.G., 24 yaşındaki M.M. ve C.B. Bostanlı'daki Metin Aşık İlköğretim Okulu'nun arkasında bulunan parkta bira içmeye başladı. Şikayet üzerine yanlarına gelen polis ekibi, üç genci gözaltına alırak Bostanlı Polis Karakolu'na götürdü. Gençler hakkında yasal işlem yapılırken, iddiaya göre polis memurlarından biri “Bayramda içki mi içilir? Siz Türk evladı değilmisiniz?” dedi. Gençlerden C.B. kendisinin de Tunceli'de askerlik yaptığını, bu sözleri söyleyemeyeceğini belirterek polis memuru ile tartıştı. İddiaya göre, tartışmanın küfürleşmeyle sürmesi üzerine karakolda bulunan 6 polis, C.B.'yi dövdü. Diğer iki genç de polislerin darbelerine maruz kaldı. Kelepçelenerek nezarete konulan üç genç ardından sağlık raporu alınmak üzere Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan kontrolün ardından verilen raporda, C.B. ve M.G.'de darp ve cebir izine raslandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Bayramın ikinci günü nöbetçi savcının talimatıyla serbest bırakılan gençlerin aileleri, savcılığa dilekçe verip polis memurlarından şikayetçi oldu. Oğlunun hiçbir suçu yokken öldüresiye dayak yediğini öne süren C.B'nin, eşinden boşanmış olan annesi Dilek Yumutğan, bunu yapanların cezalandırılmasını istedi. Yumutğan, savcılığın C.B.'yi İzmir Adli Tıp Kurumu'na sevkettiğini, buradaki doktorun oğlunu, tam teşekküllü bir hastaneye yolladığını söyledi.
Oğlunu karakolda ilk gördüğünde konuşamadığını anlatan anne Yumutğan, “Sırtındaki cop izleri hala duruyor. Kolları mosmor. Kafası, burnu şiş. Bu çocuk ne suç işledi de bu kadar dayak yedi? Çocuğum hala konuşmakta zorluk çekiyor. Sarhoş olsa bile dövmeye hakları var mı? Adli Tıp Kurumu'ndaki doktor bile çocuğumun halini görünce şaşırdı” diyerek isyan etti.

‘ADAM ÖLDÜRMEDİLER’

M.G'nin babası, C.B'nin eniştesi Ali G. de çocuğunun dayak yemesine tepki gösterdi. Oğlu'nun 17 yaşında olduğunu söyleyen Ali G., “Bu konuyu gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar götüreceğim. İçişleri Bakanlığı'na gideceğim. Bu olay herkesin başına gelebilir. Bize oldu, başkasına olmasın” dedi.

Haberin Devamı

Çocukların yüz kızartıcı bir suç işlemediğini belirten Ali G., “Bu çocuklar hırsızlık yapmadı, adam öldürmedi. Bayramda içki içtikleri için dayak yediler. Burası Cezayir mi? Burada şeriat kanunları mı geçerli? Para cezası uygulamaları gerekiyordu. Öğrendigimiz kadarıyla polisler ifadelerinde darp izleri için ‘Kendilerini duvardan duvara attılar, zarar verdiler’ demişler. Buna bu devirde kim inanır. Yetkilileri göreve çağırıyorum” diye konuştu.
Üniversite öğrencisi M.M. ise olayla ilgili herhangi bir şikayette bulunmadı.

Emniyet yetkilileri ise gençlerin polise mukavemetten dolayı gözaltına alındıklarını ve haklarında işlem yapıldığını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!