Bayramda hava nasıl olacak

Güncelleme Tarihi:

Bayramda hava nasıl olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 10:04

Bayramda hava Türkiye genelinde açık olacak. Yağış yok. Sisli hava ise etkisini sürdürecek. İşte bayram için hava tahmini.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

SİS UÇAK SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ


METEOROLOJİ'DEN SİS UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yoğun sis olayı yaşanacağı uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye’nin kuzey ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğusu (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt), Doğu Anadolu'nun doğusu (Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan) ile akşam saatlerinden itibaren Orta ve Batı Karadeniz kıyıları ve Doğu Karadeniz yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis olayı görülecek.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif kuvvette esecek.

SİS UYARISI

Marmara, İç Ege, İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde sis olayı beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara (Hava, kara ve deniz ulaşımında aksamalar, hava kirliliği vb.) karşı, başta sürücüleri olmak üzere, ilgililer ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Bölgelere göre hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

AKDENİZ: Bölgenin doğu kesimleri parçalı bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin batısında sabah ve gece saatlerinde sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Kıyıları çok bulutlu ve akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Kıyıları ile zamanla Doğu Karadeniz çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz yağışlı, diğer yerler parçalı ve az bulutlu geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu (Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Van, Hakkari, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan) yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Erzurum, Ağrı, Van ve Hakkari'nin yükseklerinde karla karışık yağmur, akşam saatlerinden itibaren bölgenin doğusunda görülecek yağışların kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğusu (Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt) yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!