Bayramda büyük acı

Güncelleme Tarihi:

Bayramda büyük acı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 00:00

Bayramın ilk günü Diyarbakır’da şehit olan jandarma er Yalçın Gürbüz’ün Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Şehit erin son telefon görüşmesinde ailesine "Operasyona gidiyorum, hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi.

DİYARBAKIR’ın Hani İlçesi’nin Bektaş ve Lice İlçesi’nin Karabağ köyleri arasındaki dağlık bölgede sıkıştırılan bir grup PKK’lı teröristle çıkan çatışmada 21 yaşındaki jandarma er Yalçın Gürbüz kalbine isabet eden tek kurşunla şehit oldu. Acı haberin ulaşmasıyla Yalçın Gürbüz’ün, Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Fevzi Paşa Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü.

Kadir Gecesi aradı

Sinir krizleri geçiren şehit erin annesi Melek ve babası Mustafa Gürbüz ile kız kardeşi ve ağabeyini komşuları ve gelen askeri görevliler sakinleştirmeye çalıştı.

Vatani görevini yapmak için 13 ay önce birliğine teslim olan ve terhisine 47 gün kala şehit olan er Yalçın Gürbüz’ün en son Kadir Gecesi ailesini aradığı öğrenildi. Oğullarının şehit düştüğü haberiyle yıkılan Melek ve Mustafa Gürbüz çifti, kendilerini telefonla arayan ve Kadir Gecesi’ni kutlayan oğulları Yalçın’ın, "Ben operasyona gidiyorum. Bayramda sizi arayamayabilirim. Sizleri çok seviyorum. Ellerinizden öpüyorum. Hakkınızı helal edin" dediğini söyledi. Şehit er Yalçın Gürbüz’ün cenazesi Çerkezköy Mezarlığı’ndaki Şehitler Kabristanı’nda toprağa verildi.

Komutan tesellisi
/images/100/0x0/55eae322f018fbb8f89d11ef

Şehit ailesini Çerkezköy’deki evlerinde ziyarete gelenler arasında 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayır da vardı. Tuğgeneral Gökbayır, Melek ve Mustafa Gürbüz çiftine başsağlığı dileyerek onları teselli etmeye çalıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!