Bayram ve arefe günü noterler açık mı? Kurban Bayramı noter çalışma saatleri

Güncelleme Tarihi:

Bayram ve arefe günü noterler açık mı Kurban Bayramı noter çalışma saatleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2019 21:44

Kurban Bayramı'nın gelmesiyle birlikte, vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri de noterlerin arefe günü ve bayramda çalışıp çalışmadığı oldu. Özellikle, araç, iş yeri ve konut alış satışı, vekaletname gibi işlemlerini gerçekleştirecek olan kişiler, noterlerin bayram çalışma saatlerini öğrenmek istiyor. Peki, Kurban Bayramı ve arefe günü noterler açık mı? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Resmi işlemlerini noter aracılığıyla tamamlayacak olan vatandaşlar, noterlerin bayram boyunca çalışıp çalışmadığını sorguluyor. Arefe gününün cumartesi gününe denk gelmesi nedeniyle nöbetçi noter uygulamasının arefe gününde hizmet verip vermeyeceği onlarca kişinin kafasında soru işareti oluşturdu. İşte, arefe günü ve Kurban Bayramı noter çalışma saatleri.

Noterler, Kurban Bayramı resmi tatil olduğu için bayram boyunca çalışmayacak. Nöbetçi noterler de arefe gününde hizmet vermeyecek. Nöbetçi noterlikler normal zamanlarda Cumartesi ve Pazar Günleri saat 10:00 - 16:00 aralığında hizmet vermektedir.​

NÖBETÇİ NOTERLERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

NOTER NEDİR?

Noter, bireylerin haklarını güvenceye almak ve bu yolla anlaşmazlıkların önlenmesini veya hakça çözülmesini sağlamak için hukuk belgelerini düzenleyen ve onaylayan kişidir. Yapılması kanunla başka bir makam, merci veya şahsa verilmemiş olan her nevi hukuki işlemi düzenler, Kanunlarda resmi olarak yapmaları emredilen ve mercileri belirtilmemiş olan bütün hukuki işlemleri Noterlik Kanunu hükümlerine göre yapar.

BAKMADAN GEÇME!