Bayram hangi tarihte? Ramazan Bayramı tatili kaç gün?

Güncelleme Tarihi:

Bayram hangi tarihte Ramazan Bayramı tatili kaç gün
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2019 09:24

11 ayın sultanı, huzur ve bereket ayı ramazan, 5 Mayıs Pazar günü başladı. Mübarek ayın başlamasıyla birlikte, bayram tatilinin tarihine yönelik araştırmalar hız kazandı. Peki, bayram tatili ne zaman başlayacak? Ramazan bayramı tatili kaç gün?

Haberin Devamı

Müslümanlar için mübarek olan ramazan ayının gelmesi ile beraber, bayram tatili tarihleri de vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Özellikle tatil planı yapanlar, Ramazan Bayramı tarihlerini araştırmaya başladı. İşte, konuya dair detaylar...

Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk orucu için pazarı pazartesiye bağlayan gece sahura kalkıldı ve ramazan ayı başladı. Teravih namazı, mukabele, fıtır sadakası ve itikaf gibi ibadetlerin ifa edildiği bu ayın sonunda ramazan bayramı idrak edilecek. İşte, ramazan bayramı tatilinin başlayacağı tarih...

Ramazan bayramı tatilinin 9 gün olacağı kesinleşti. Ramazan Bayramı dolayısıyla bütün kamu çalışanlarının 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayıldıkları bildirildi.

Haberin Devamı

Ramazan bayramı tatili 4 Haziran Salı günü başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanların Ramazan Bayramı dolayısıyla 3 Haziran Pazartesi yarım gün, 7 Haziran Cuma tam gün idari izinli sayılmalarının uygun görüldüğü bildirildi. Hafta sonu izinleri de birleştirildiğinde, Ramazan Bayramı tatilinin 9 gün olacağı kesinleşti.

Özel sektör çalışanları ise dilerlerse, şayet hafta sonu çalışma zorunlulukları yoksa- 3 Haziran Pazartesi günü (yarım gün) ve 7 Haziran Cuma günü köprü izin alarak tatillerini 9 güne çıkarılmasına imkan sağlayabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!