Bayram tatili karlı geçecek

Güncelleme Tarihi:

Bayram tatili karlı geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ramazan Bayramı'nda tüm Türkiye, karlı ve soğuk havanın etkisinde olacak.

BİRİNCİ GÜN

Bayramın ilk günü (perşembe günü) Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış bekleniyor. Yağışlar Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

İKİNCİ GÜN

Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu olacak.

ÜÇÜNCÜ GÜN

Üçüncü gün, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışı bekleniyor.

Pazar günü ise Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu olacak, don olayı bekleniyor.

İSTANBUL’DA KAR

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesi, İstanbul'u etkisi altına aldı ve kentin özellikle yüksek kesimleri kar yağışıyla beyaza büründü. Yetkililer, geceleri don görüleceğini belirterek İstanbullular’ı dikkatli olmaları için uyardılar. Soğuk ve yağışlı hava, bayramın ikinci gününden itibaren İstanbul üzerindeki etkisini kaybederek, Doğu'ya kayacak.

3 bin köy mahsur kaldı

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava kütlesi, önceki günden itibaren Trakya'dan sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili oldu. Doğu ve Güneydoğu’da 3 bin köyün ilçe ve şehir merkezleriyle bağlantısı tamamen kesildi.

HAKKÁRİ'DE GRİP TATİLİ

Grip salgını nedeniyle Hakkâri'deki ilk ve orta dereceli okullar iki gün tatil edildi. Hakkâri'de son bir hafta içerisinde salgın nedeniyle çoğu çocuk, yüzlerce kişi yatağa düştü.

Kar nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı, Sarız, Tomarza, Yahyalı ve Develi ilçelerine bağlı 18 köyün yolu ulaşıma kapandı.

MANYAS GÖLÜ TAŞTI

Balıkesir'in Manyas İlçesi'nde şiddetli yağışlar Hamamlı Köyü yakınlarındaki seddin yıkılmasına neden oldu. Seddin yıkılmasından sonra Manyas Gölü taştı ve 10 kerpiç ev yıkıldı, 22 ev sular altında kaldı. 70 koyun telef oldu.

1 kişi dondu Erzurum'un Aşkale İlçesi Küçükova Köyü'nde oturan 51 yaşındaki Ekrem Duman, Sarıtaş Mevkii'nde donarak öldü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!