Bayram önlemleri

Güncelleme Tarihi:

Bayram önlemleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2001 00:00


Haberin Devamı

İstanbul Valiliği, İstanbul'da vatandaşların Kurban Bayramı tatilini huzur içinde geçirebilmeleri amacıyla etkin güvenlik önlemleri alınacağını açıkladı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, arife günü, bayram günleri ve sonrasında alışveriş merkezleri, otogarlar, tren istasyonları, vapur iskeleleri, metro istasyonları ve havalimanı gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlerde emniyet tedbirlerinin etkin şekilde uygulanacağı ve trafikle ilgili her türlü önlemin alınacağı belirtildi.

Açıklamada özellikle yasadışı örgütlerce gerçekleştirilebilecek saldırılara karşı son derece dikkatli olunacağı, seyahat eden yolcuların güvenliğini sağlamak amacıyla da bagaj ve eşya denetimlerinin sıklaştırılacağı belirtildi. Açıklamaya göre, alınan diğer tedbirler şunlar:

‘‘Yankesicilik, kapkaç ve oto hırsızları üzerinde titizlikle çalışılacak. Kurban derilerinin, kanun ve yönetmelikler çerçevesinde toplanması için ilgili kurumlara yardımcı olunacak. Kurban Bayramı süresince cezaevlerinde açık görüş yapılması durumunda güvenlik önlemleri artırılacak. Bayram tatili süresince karakollara, ekiplere yapılabilecek intihar saldırısı ve silahlı saldırı eylemlerine karşı duyarlı olunacak. Konsolosluklara, gazete-TV merkezlerine ve bu gibi hassas noktalara karşı gerçekleştirilebilecek her türlü sabotaj için gerekli önlemler alınacak.’’

Bu arada Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) Genel Müdürlüğü Şehirhatları İşletmesi Müdürlüğü, Kurban Bayramı dolayısıyla bugünden itibaren bayram sonuna kadar ek vapur seferleri düzenliyor. Ek seferleri şöyle:

Yalova-Kartal, Eminönü-Kavaklar, Kanlıca-Anadoluhisarı-Arnavutköy, Çınarcık- Sirkeci, Harem-Kabataş.

Şikáyet telefonları

Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların emniyet ve trafikle ilgili şikayetlerini iletebilecekleri noktalar ve telefon numaraları da şöyle sıralandı:

Polis İmdat: 155

Alo Trafik: 154

Emniyet Nöbetçi Müdürlüğü: 0212 636 11 21

Bölge Trafik Müdürlüğü: 0216 377 22 07

Asayiş Şube Müdürlüğü: 0212 214 41 85

Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü: 0212 573 29 41

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!