Bayram böyle geçti

Güncelleme Tarihi:

Bayram böyle geçti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bayram tatilinin en gözde mekanları hiç kuşkusuz Bodrum ve Uludağ oldu. Ünlü isimlerin fazla ilgi göstermediği tatil merkezlerimiz günlük hayatın stresini atmak isteyen vatandaşların hücumuna uğradı.

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili, iş yaşamı ve gündelik hayatın stresini unutmak isteyen yüzbinlerce kişi için bulunmaz bir fırsat oldu. Ünlü isimlerin rağbet etmediği Bodrum ve Uludağ, vatandaşların hücumuna uğradı. Bodrum, arife ve bayramın ilk günü çok soğuk olduğu için bayramın ikinci gününden itibaren hareketlenmeye başladı. Bodrum'daki mekan sahipleri Ramazan Bayramı'nın şimdiye kadar geçirdikleri en soğuk bayram olduğunu söylediler. Ancak önceki günden itibaren oteller doldu. Tatilcilerin gündüzleri sokaklarında dolaşıp, cafe'lerinde sohbet edip, geceleri de barlarında eğlendiği Bodrum; Oktay Kaynarca, Cemil İpekçi, Ferdi Özbeğen, Güzide Duran, Savaş Karakaş, Mustafa Altıoklar-Arzu Yanardağ, Gül Erda ve Zeynep Talu gibi az sayıdaki ünlü isme ev sahipliği yaptı.

AĞAR, ULUDAĞ'DA

Uludağ ise, arife gününden itibaren tatilcileri ağırlamaya başladı. Müzik, sanat ve sinema dünyasının ünlüleri yılbaşında olduğu gibi yine Uludağ'a ilgi göstermedi. Bu bayram Uludağ'da sadece Grand Yazıcı Otel Cece Bar'da Fatih Ürek ile Kervansaray Oteli Kapı Bar'da Cenk Eren, program yaptı. Uludağ'ın ünlü konukları Ece Erken, Fatih Terim ve Mehmet Ağar'dı. Fotoğraf çektirmek ve röportaj yapmak istemeyen Mehmet Ağar ve Fatih Terim, basın mensuplarından tatil boyunca kaçtılar.

Uludağ'da kar yağışı ancak bayramın birinci günü başladığı için yeterli kar kalınlığı oluşmadı ve kayak severler hayal kırıklığına uğradı. Bayramın birinci günü dolan otellere ağırlıklı olarak İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Muğla'dan tatilciler geldi. Uludağ'a tur şirketlerinin dışında özel araçlarıyla gelmeyi tercih edenler ise, şehir merkezinden Uludağ'a çıkan yol boyunca uzun konvoylar oluşturdu. Araçlarına zincir takmak zorunda olan vatandaşlar, araçlarının altına yatarak zincir taktı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!