Bayram bizde neden çile oluyor

Güncelleme Tarihi:

Bayram bizde neden çile oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2004 01:33

Ramazan Bayramı tatili, yine trafik kazaları ve çeşitli sıkıntılarla başladı. Otoyollar kilitlendi, otobüs garları ve feribot iskeleleri, inanılmaz bir keşmekeşin içine girdi, şehiriçi ve şehirlerarası yollarda sürat ve aceleden kazalar meydana geldi.

TEM kİlitlendİ

BAYRAM nedeniyle TEM Otoyolu’nun Kaynaşlı ve Abant turnikeleri ile D-100 Karayolu’nun Abant kavşağında önceki gece başlayan yoğunluk, dün sabah saatlerine kadar devam etti. Bir OGS ve 4 paralı gişenin açık bulunduğu Kaynaşlı gişelerinde, uzun araç kuyrukları oluştu. Kaynaşlı gişelerindeki yoğunluk öğle saatlerine doğru azaldı. Araç yoğunluğu Bolu Dağı’nın Ankara yönünde de yaşandı. Tatilciler, D-100 Karayolu’nun Abant kavşağında uzun kuyruklar oluşturdu.

Bolu Dağı Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, ışıklı kavşakta zaman zaman 500 metreyi bulan araç konvoyunu eritebilmek için trafiği yönlendirdi. Karayolları ekipleri, araç kuyruğu oluşmasını önlemek için biletleri sürücülere elden verdi.

Otogar arapsaçı oldu

Bayramı İstanbul dışında geçirmek isteyen vatandaşların yoğun talebi nedeniyle Bayrampaşa’daki Büyük İstanbul Otogarı’da trafik içinden çıkılmaz hal aldı. Otogarın giriş ve çıkışlarında uzun araç kuyrukları oluşurken otobüs seferlerinde aksamalar oldu. Otobüs firmalarının yoğun talep nedeniyle ek seferler düzenlemesi, otogar içerisinde uzun otobüs kuyrukları oluşturdu. Bu nedenle otomobilleri ile otogara girmek isteyenler uzun süre beklemek zorunda kaldı.

Feribot iskelesinde 1 km kuyrUK

Karayolların sabahtan başlayan hareketlilik, Gebze Eskihisar Feribot İskelesi önünde de çok uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Araç kuyrukları zaman zaman 1 kilometreyi buldu. Denizcilik İşletmesi yetkilileri, her bayram arifesinde olduğu gibi bu bayram öncesinde de Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arasındaki sefer yapan feribot sayısının artırıldığını, normalde karşılıklı 6-7 feribot çalışırken dün 12 feribotun sefer yaptığını söylediler. Yetkililer, her 15 dakikada bir feribot kalktığını söylediler.

Yığılmayı sürücülerin sabah saatlerindeki ani akınına bağlayan Denizcilik İşletmesi yetkilileri, Topçular’dan feribotların büyük bir bölümünün bekleme yapmaksızın boş döndüğünü belirttiler.
Mesut Işık-Şenol AYDIN (DHA) Fırat KESKİNKILIÇ-Taner BAYAR/BOLU (DHA) Özkan ARSLAN/İSTANBUL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!