Baykal'ın Antalya'daki arsası 269 bin YTL değerinde

Güncelleme Tarihi:

Baykalın Antalyadaki arsası 269 bin YTL değerinde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2006 14:22

Antalya alt kademe belediyelerinden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Maliye Bakanlığı'nın 2006 yılı asgari arsa ve arazi metrekare birim fiyatına göre CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a ait Zeytinköy'deki 5 bin 326 metrekare arsanın 269 bin YTL değerinde olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Evcilmen, düzenlediği basın toplantısında “Yetkilerini kullanarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Antalya Zeytinköy'de bulunan arsalarını, Termesos Caddesi'ne cephe ve köşe başı parseller konumuna getirdiğine” yönelik iddiaları cevaplandırdı.

Arsanın 1987'de alındığını dile getiren Evcilmen, Termesos Caddesi'nin imar planı tadilatının 1991'de yapıldığını ve bu dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın DYP'li olduğunu söyledi.
Bugün “köşebaşı” diye adlandırılan parselin “18 Uygulaması”nın 1994, imar plan revizyonunun da 1998 yıllarında DYP'li belediye başkanı zamanında yapıldığını anlatan Evcilmen, 2000 yılında Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan uygulamanın sadece Termesos Caddesi'nin açılıp temizlenmesine yönelik olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Arsayla ilgili yapılan tüm uygulamalar boyunca Baykal'ın hissesinin hiçbir şekilde yerinden oynatılmadığını ve plan tadilatlarının kişiye özel değil bölgenin tamamına yönelik olduğunu belirten Evcilmen, “Parseller, bulvara cephe ve köşebaşına getirilmiş yakıştırmaları gerçekleri saptıran, maksatlı, kabul edilemez bir yaklaşımdır” dedi.

ARSANIN VERGİ MATRAHI

Zeytinköy'deki arsanın Deniz Baykal'a ait olduğunu bir yıl önce öğrendiğini ifade eden Evcilmen, “1987'de o bölgeden arazi almak cesaret işi. Şahsıma sorsanız ben almazdım o dönem. Riskli bir yatırımmış ama risk lehte gelişmiş” dedi.
1987 yılında alınan bir arsanın Antalya gibi çok hızlı gelişen bir kentte değer kazanmasının çok normal olduğunu ifade eden Evcilmen, ”Maliye Bakanlığı'nın 2006 yılı asgari arsa ve arazi metrekare birim fiyatına göre Sayın Baykal'a ait Zeytinköy'deki 5 bin 326 metrekarelik arsa 269 bin YTL değerindedir” diye konuştu. Evcilmen, Baykal'dan arsasıyla ilgili verginin bu değer üzerinden hesaplanacağını kaydetti.

AKP İL BAŞKANINA DAVA

AKP  İl Başkanı Hamza Taş hakkında ceza ve tazminat davaları açacağını belirten Evcilmen, “(Trilyonluk rant sağlamışım, yalan söylemişim) laflarını kullanan siyasetçi, attığı adıma dikkat etmeli” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!