Baykal'dan Ergenekon açıklamaları

Güncelleme Tarihi:

Baykaldan Ergenekon açıklamaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 14:39

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Deniz Baykal, önemli açıklamalarda bulundu. İşte Baykal'ın konuşmasından satırbaşları:

Haberin Devamı

CHP GRUP TOPLANTISINDAN FOTOĞRAFLAR..

Türkiye tarihi bir kırılma yaşıyor. Normal bir demokrasi de yaşanmayacak bir olay.
Toplumunu saygı değer insanları bir gecede yaka paça gözaltına alınıyorsa.
Demokrasi açısından ciddi sorunlar yaşanıyordur.
Toplum tepki gösterince önceki gözaltıların bazılarını serbest bıraktılar. 
Birden bire gözaltıların ortaya çıkması Türkiye’nin normal bir devlet olmaktan çıktığını gösterir.

Normal devletlerde sabah kapı çalınınca sütçü geldi sanılır. Ancak normal olmayan ülkelerde sabah çalan kapı tedirgin eder.

DAHA İDDİANAME YOK

Mahkemenin önüne bir iddianame konulmadan 1 yıldır sürüyor.
Ergenekon davsının siyasi bağlantılarına göz atalım. Türkiye’de çeteler olmuştur. Geçmişte de olmuştur. Bir kısmı ekonomik bir kısmı da siyasi amaçlıdır. Devlet üzerine düşeni yapar ve yargı işler.
Ümraniye’de bir kişi yakalandı saçakları nereye gidiyor bir yıldır herkes bunu konuşuyor.

DANIŞTAY SALDIRISIYLA İLİŞKİLENDİRİLDİ

Ümraniye’deki çeteyle başladı. Siyasetçiler bu olayı Danıştay saldırısıyla ilişkilendirdi. Saldırıyı düzenleyenlerin bu çete olduğunu iddia ettiler.
Başbakan çıktı dedi ki “Danıştay saldırısı derin bir komplodur. Bu işin içinde Baykal da var.” Daha önce “Türkiye’de çok kanlı bir süreç yaşanacak” demişim o da bu sözümden yola çıkarak beni olayla ilişkilendiriyor.

Başbakan, “Yardım edin bu olayı çözelim” dedi ve ekledi “İktidara gelmeden önce yaptığımız tespitlerdi.”  
Geçen yıl temmuzda açıklama yapan dönemin Dışişleri Bakanı Gül, emekli askerlerin siyasi motivasyonla hareket ettiğini belirterek “Böyle 4-5 organizasyon var ve aralarında güçlü bir irtibat var” diyor. Gül, daha sonra ortada soruşturma yokken dava yokken gazetecilere “Ümraniye olayı büyüyecek dikkat edin” mesajı verdi.

BAŞBAKAN SANKİ DAVANIN SÖZCÜSÜ

Başbakan diyor ki iddianame bitmek üzere. Bunu Başbakan’dan öğreniyoruz. Sanki davanın ve savcının sözcüsü. AKP derin devletini kuruyor demiştim. Artık kadrolaşma dönemi bitti kuşatma dönemi demiştim. Arık emniyete ve basına yönelik hareket başladı.
Topluma mal olmuş kişileri birden göz altına alamazsın. Bu ancak darbe dönemlerinde olur. Ya da rejim kesintileri yaşanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!