Baykal sözünü tutsa Erez kurardı

Güncelleme Tarihi:

Baykal sözünü tutsa Erez kurardı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'in hükümet kurması halinde ‘bundan sadece memnunluk duyacağını’ belirtti. Yılmaz, hiçbir zikzak yapmadıklarını savunarak, Yalım Erez'in CHP Lideri Deniz Baykal yüzünden başarısız kaldığını ileri sürdü. Yılmaz, ‘‘Baykal, kendi şartlarından vazgeçmeseydi, bugün bir hükümet kurulmuş olacaktı’’ dedi.

Ekonomik konularla ilgili basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, gazetecilerin soruları üzerine hükümet kuruluşuyla ilgili görüşlerini şöyle açıkladı:

TUTUM DEĞİŞTİREN BAŞKASI

Bizim tutumumuz hiç zikzaksız, düz bir çizgidir. Biz önümüze gelen bütün modelleri destekledik, tutum değiştirmedik. Tutum değiştiren başkasıdır. Daha önce kabul ettiğimiz model, yeniden önerilince onayımızı teyit ettik.

SUÇ YİNE BAYKAL'DA

Sayın Erez, bir koalisyon değil, Sayın Baykal'ın önerdiği bir uzlaşma hükümeti modeli ile yola çıkmıştı. Baykal'ın koşullarında destek verdik. Ama bir hafta içinde kendi modeline ters koşul öne sürdü. Biz de kabul etmedik. Bu nedenle sayın Erez'in büyük bir iyiniyetle sürdürdüğü çabalar sonuçsuz kaldı. Bunun da tek bir nedeni var; CHP'nin bu işi bir pazarlığa dönüştürmesi. Sayın Baykal modeline sadık kalsaydı, bugün Sayın Erez'in başkanlığında bir uzlaşma hükümeti kurulmuş olacaktı.

ECEVİT MODELİ

Şu anda üzerinde uzlaşma sağlanan Ecevit'in başkanlığında bir azınlık hükümetinin dışardan desteklenmesi modelidir. Biz, her türlü katkıyı göstereceğiz. Bu hükümet Ecevit'in başkanlığında olursa, 18 aydır uygulanan başarılı ekonomik politikanın aynı tutarlılıkla süreceğinden en küçük bir kuşkum yok. 18 aydan beri Sayın Ecevit ile beraber iktirdayız ve ortaklığımızdan da çok memnunuz. Türkiye'ye çok hayırlı işler yaptık. Bunu muhaliflerimiz görmediyse bile bütün dünya biliyor. Birlikte oluşturduğumuz politikaların ortağımız tarafından sürdürülmesi bize sadece mutluluk verir.

BÜYÜK İSTİKRARSIZLIK

Seçimlerin 18 Nisan'da yapılmaması Türkiye'yi daha büyük bir istikrarsızlığa iter. Türkiye, siyasi istikrarı yakalamak istiyorsa bunun yolu 18 Nisan'da seçimlerin yapılmasından ve bu seçimlerin sonucunda güçlü bir hükümetin işbaşına gelmesinden geçer.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!