Baykal: Referandumda sandığa gitmeyin

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Referandumda sandığa gitmeyin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2007 15:11

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 21 Ekim’deki referandum için seçmenlere, “sandığa gitmeyin” mesajı verdi. Baykal, AKP Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bu referandumda böyle bir “uyarıya ihtiyacı” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

CHP Meclis Grup toplantısında konuşan Baykal, ”Milletin, ‘bir dakika dur’ demesi ihtiyacı var. O nedenle seçime katılmamayı bir siyasi tavır olarak herkesin görmesini istiyorum. Bu, seçimde bir siyasi tavırdır. Vatandaşlar pekala, ‘Biz bu oyunun parçası değiliz. Bıktık artık bu oyunlardan. İki de bir referandumla karşımıza çıkıp milletin parasını harcamayın’ demesi lazım” dedi.

“HALKIN İRADESİNE İPOTEK KOYAN REFERANDUM”

Baykal, 21 Ekim referandumunun bir “garabet” olduğunu söyledi. Baykal, “Bu bir demokrasi mahkumiyetidir yapanlar için. Türkiye’yi bu duruma sokmaya kimsenin hakkı yok. Ama Türkiye bugün anlamsız, tutarsız referandum uygulamasına sokuldu. Bu, haksız, demokrasiye karşı dayatmacı bir referandumdur. Halkın iradesine ipotek koyan bir referandumdur” dedi.

Baykal, ne oy verileceğini soranlara karşılık olarak şu görüşleri dile getirdi:

“Ne yapacağını soranlara, eğer vicdanınız varsa, hiçbiriniz bu referanduma destek olma sorumluluğunu taşımıyorsunuz. Bu referanduma destek olmayın, bu referandumun sorumluluğunu üstlenmeyin, referandumun mahcubiyetinin içinde yeralmayın. Hukuken siyaseten adaletsiz dengesiz, uygunsuz düzenlemeyi, üstelik devletin 200 trilyonunu gereksiz yere harcayarak Türkiye’ye dayatma uygulamasına destek vermeyin.”

“UCUBE REFERANDUM”

Haberin Devamı

Baykal, bu referandumun “hukuk ucubesi” olduğunu belirterek, birbiriyle ilgisi olmayan konuların bir arada oylanacağına dikkat çekti. Baykal, AKP’nin zaten anayasa değişikliği çalışması yaptığını, o çalışmada yeralan konular için iki kez referanduma gidip, iki kez 200 trilyon TL harcanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!