Baykal: PKK gösterisine hoşgörü, haklarını savunanlara dayak

Güncelleme Tarihi:

Baykal: PKK gösterisine hoşgörü, haklarını savunanlara dayak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 21:09

Haberin Devamı

CHP Lideri Deniz Baykal, Mevlana'nın ölümünün 736'ncı Vuslat Yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şebi Arus törenine katılmak için özel uçakla Konya'ya geldi. Kızı Aslı Baykal, CHP Genel Başkan Yardımıcı Yılmaz Ateş, MYK üyesi Rıza Yalçınkaya ile birlikte gelen Baykal, havaalanında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Ankara'da Abdi İpekçi Parkında eylem yapan Tekel işçilerine ve onlara destek veren partisinin milletvekillerine karşı polisin yaptığı müdahaleyi kınadığını belirten Deniz Baykal, şunları söyledi:

"Tekel işçileri taleplerini iletmek için demokratik haklarını savunmak için Ankara'da toplandı. Fakat onlara karşı maalesef iktidarın takındığı tavır son derece üzücü. Onlar sorunlarına, dikkat çekmek için toplandılar. Bir süre önce kamu çalışanlarına yaptılar. Şimdi Tekel çalışanlarını copladılar, saldırdılar. Hayli acımasız uygulama gerçekleşmiştir. PKK bayrakları ile sokaklarda yürüyüş yapan, silah,  taş taşıyan insanları tahrik eden, kamu düzenini bozan kişilere uygulanan hoşgörü ile demokratik haklarını kullanan, insanlara  saldırmayan sadece kendi sorunlarını anlatmaya çalışan insanlara yapılan farklılık, elbetteki insanların, devlete olan, hukuka olan güveninin tahrip etmiştir. PKK gösterisine hoşgörü, ama demokratik hakları savunanlara saldırı ve dayak.  O insanlar, kendi haklarını savunmak için, suya atlıyor.  O insanlar, kimseye saldırmıyor. Sorunlarına dikkat çekmek için suya atlıyor.  Kamuoyu bunu anlasın diye. Onlar ve milletvekillerine bu tavır, bu hükümetin demokrasi anlayışının  ötesinde, şiddet ve zorbalığın, kendi takdirlerine herkese tatbik etme noktasına gelmiştir. Bu da çürüyen iktidarların geldiği noktadır" dedi.

Haberin Devamı

Baykal, açıklamasının ardından Şebi Arus Töreni'nin yapıldığı Mevlana Kültür Merkezi'ne geçti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!