Baykal: Önümüz daha karanlık

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Önümüz daha karanlık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2001 00:00


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Tünelin ucunda ışık falan gözükmüyor. Daha karanlık, çileli, sancılı bir sürecin içine halkımız çekiliyor'' dedi.

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Başkan Deniz Baykal'ın başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Baykal, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ekonomik dengeyi yeniden sağlıklı biçimde oluşturma çabalarının ''başarıyla sonuçlandığının söylenemeyeceğini'' belirtti.

MALİ DESTEK BATIK BANKALARA

Mali desteğin özel bankaların batmış paralarının yarattığı boşluğu doldurmak için kullanıldığını, sanayi, üretim ve sosyal kesime ise herhangi bir yansımasının bulunmadığını kaydeden Baykal, yardımların 65 milyon insanın üzerine ticari faizle alınmış yeni bir borç para yükü eklediğini söyledi. Baykal, şöyle konuştu:

''Yardımın ötesinde hiçbir somut olumlu gelişme ortaya çıkmış değildir. Bütçe şekillenmiş değildir, reel sektörün sorunlarıyla ilgili ciddi bir araştırma yapılmış değildir. Bankalar sisteminin toparlanması sonucunda, sanayi, üretim ve sosyal kesimler, kendiliğinden daha iyi bir noktaya geleceği umuduyla, kendi kaderine terk edilmiştir.''

HA TEK KURŞUN, HA SEKİZ KURŞUN

Çiftçinin yıllardır zararına çalışmasına karşın, hububat fiyatları konusunda bir tartışma yaşandığına dikkati çeken Baykal, şunları söyledi:

''Bakanlar Kurulu'nda, hububat fiyatıyla ilgili ihtilafta Tarım Bakanı 178 bin, Hazine Bakanı 152 bin lira öneriyor. Bu tartışma nereden çıktı? IMF'ye verilen niyet mektubunun 2 yorumu var. İki bakan, yorumları etrafında tartışma yapıyor. Bir insanı ha tek kurşunla, ha 8 kurşunla öldürmüşsünüz. 152 bin de 178 bin de çiftçiyi perişan edecektir.''

Baykal, kamu çalışanlarının örgütlenmesiyle ilgili yapılacak yasal düzenlemenin de içinin boş olduğunu savunarak, ''Ne yazık ki içimize sindiremediğimiz yasa, yeniden ele alınıp ortaya getiriliyor. Bu konu geçiştirilmek isteniyor'' dedi.

Üniversite rektörleri ve profesörlerin de haklarını aramak için ortaya çıktığını kaydeden Baykal, ''Tablo ülkenin her kesimini hareketlendirme sonucunu doğurmaktadır. Tünelin ucunda ışık falan gözükmüy Tünelin karanlığı giderek artıyor. Daha karanlık, çileli, sancılı bir sürecin içine halkımız çekiliyor'' diye konuştu. (Ankara/aa)


Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!