Baykal minderine çekmeye çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Baykal minderine çekmeye çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2008 01:01

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın "Televizyonda karşılaşma" teklifini dün AKP grup toplantısında değerlendirerek, "Bizi kendi minderine çekmek istiyor. Bize atılan çamurların izi bizde kalmaz, ama onların elinde o çamurun izi kalır. Ak Parti’nin ak yüzünün karartılmasına izin vermem" dedi.

İftiralara dikkat edin

Erdoğan, dün yeni yasama yılının açılış resepsiyonundan önce AKP grubuyla basına kapalı bir toplantı yaptı. Erdoğan, milletvekillerine şu uyarılarda bulundu: "Sizi kavga ortamına çekmek isteyebilirler. Bunlara karşı dikkatli olun. Siz tartışmalara, gerilime taraf olmayın. Size atılabilecek iftiralara karşı da dikkatli olun. Biz şimdiye kadar önemli işleri hep uzlaşmayla başardık. Gerilimin, kavganın bizim partimize yararı yok. Biz 3Y (yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele) diye yola çıktık ve böyle devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye, yolsuzlukla mücadelede 77. sıradan 58. sıraya çıktı. Bunu yaparken iftiralarla karşılaşıyoruz. Tepkimiz sert olunca da ’Sert konuşuyor’ diyorlar. İftira olursa bundan sonra da tepkimiz sert olacak. Şunu unutmayın, kendi hakkımızı koruyamazsak milletin hakkını hiç koruyamayız.

Çamur at izi kalsın

Baykal sözünü tutmadı. ’Mal varlığımı açıkladım’ diyor, ama eşinin mal varlığını açıklıyor. Kendi mal varlığını açıklamıyor. Bizi kendi minderine çekmeye çalışıyor. Bunlarla kaybedecek vaktimiz yok. ’Çamur at izi kalsın’ politikası yapıyorlar. Bize atılan çamurların izi bizde kalmaz, ama onların elinde o çamurun izi kalır. Varsa yolsuzluğa, usulsüzlüğe bulaşan, onların da hamiliğini yapmayız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!