Baykal: Kimsenin arkasına saklanma

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Kimsenin arkasına saklanma
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Mesut Yılmaz'ın seçimlerin yeniden gözden geçirilebileceği açıklamasına, ‘‘Kimsenin arkasına saklanma. Aldığın kararı değiştirmek istiyorsan önergeni Meclis'e ver’’ tepkisini gösterdi. Baykal, bu yöndeki talepleri, ‘‘Demokrasiye inananlar açısından, tarihi tartışılan fakat yapılması kesinleşen seçim, yapılıp yapılmayacağı ve ne zaman olacağı belli olmayan seçimden daima iyidir’’ dedi.

Baykal, Sıvas'ta gazetecilerin sorusu üzerine, her çevrenin seçimin zamanı konusunda kendi çıkarına göre görüş açıklayabileceğini, hatta bazı partilerin seçim kararını önce destekleyip, daha sonra vazgeçebileceğini söyledi. Baykal, ‘‘Önemli olan TBMM'nin verdiği karardır. Bu karar da alınmıştır. Aldıkları kararı tekrar gözden geçirme durumuna girmiş olan partiler, kimsenin arkasına saklanmadan önergelerini TBMM'ye verirler. Meclis'te bunu değerlendirip gereğini yapar’’ dedi.

Baykal, bu konuda Başbakan ile görüşüp görüşmeyeceğinin sorulması üzerine de, ‘‘CHP bir muhalefet partisidir. Gerek gördüğü zaman uygun olan platformda görüşünü açıklar. Ama bu konuda özel bir ilişki ihtiyacı duymuyoruz. Ama Başbakan isterse elbette kapımız açıktır. Bizim Başbakan'dan hiçbir özel talebimiz yoktur’’ yanıtını verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!