Baykal: Her an erken seçim olabilir

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Her an erken seçim olabilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 14:37

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, çeşitli açılışlarda ve ziyaretlerde bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Baykal Tuzla'da önemli açıklamalarda bulundu. İşte konuşmasından satır başları...

Haberin Devamı

-Yeni bir dönem baÅŸlayacak gibi görünüyor. O yüzden bizlerde seçim kamnpanyamızı öne çektik. Siyasal çalışmalarımızı, yerel seçimleri de düşünerek baÅŸlatma kararı aldık. CHP'nin yerel seçimlerine hazırlık kampanyasını Tuzla'da yapmak için buradayız.  Â

-Hukuksal sorunlar, çevresel sorunlar, sağlık sorunları. Sorunların hepsi belli. Hepsinin de çaresi var. Temiz, dürüst, namuslu bir yönetim.

-Çok daha geniş çok daha kapsamlı değişikler ortaya çıkabilir. Ne olacağı belli değil. Yerel seçim Mart'ta gözüküyor ama Mart'ta mı yapılacak daha erkene mi alınacak belli değil. Bu seçim inşallah onları iktidardan düşürecek.

28 Mart'ta seçim yapılacak zannedenler kendilerine fazla güvenmesin. Her an herşey olabilir.  En önemlisi de Anyasa Mahkemesi'nin kararı. Anayasa Mahkemesi'yle ilgili bir olaya değinmek istiyorum.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi Başkanı aracıyla yolda giderken, takip edildiğini iddia ederek arabasını durdurdu, arkadaki araca gitti, soru sordu, hiçbir açıklama yapmadılar. Dinleme cihazı var dedi, yine cevap alamadı. Aracın polise ait olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Emniyet açıklama yaptı ve "Bu araç başka bir dinleme görevi için oradaydı" dedi. Peki sen başkasını dinliyorsan, Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın aracının arkasında kimi dinliyorsun.

"BU ARTIK KAZA OLMAKTAN ÇIKTI"...

CHP Lideri Deniz Baykal, Tuzla'daki partisinin seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmasında Tuzla'da Selah Tersanesi'nde bir işçinin daha ölümü ile ilgili olarak, 2 kişinin de yaralandığını söyledi. Baykal, "Önce hepinize geçmiş olsun. Kaybettiğmiz işçi kardeşimize allahtan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu artık kaza olmaktan çıktı. Bu bir kazadır diye geçiştirelecek bir olay olmaktan çıktı. Arkasında yatan bütün anlayışları sorgulamak lazım. Herşeyi sorgulamak lazım" dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!