Baykal hakkında suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Baykal hakkında suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 16:40

Elazığ Barosu avukatlarından Şuay Alpay, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı, referandumu etkileyerek, yüksek hakimleri tehdit edici konuşmalar yaptığı gerekçeyle hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Avukat Şuay Alpay, Balkal'ın bir televizyon kanalında “Referanduma oy kullanmadı diye kimseye ceza verilebileceğine inanmıyorum. Bunu yapacak babayiğit olamaz. Uygulasınlar ki göreyim bakalım. Millete ceza vermeye kalkanlar onun altında kalırlar” sözlerinden dolayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda seçim ve referandum sürecini yürütmekle görevli ve yetkili olan yüksek hakimleri doğrudan ve dolaylı olarak Deniz Baykal tarafından tehdit etmiş olduğunu savunan Avukat Alpay şöyle konuştu:
“Bir avukat ve vatandaş olarak verdiğim suç duyurusunda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın açıklamasında suç oluşturabilecek tehdit ve tezyif edici cümlelerden dolayı suç duyurusunda bulunuyorum. Sayın Deniz Baykal bu açıklamayı yaparken bir şeyi ihtiyat haline getiriyor. Anayasa Mahkemesi'nde yargılamanın devam ettiği süreçte ‘Şöyle çatışma çıkar’ söylemleriyle tehdit dolu açıklama yapması sayın Baykal'da alışkanlık haline geldi. Sayın Baykal siyasi kimliği olan ve genel başkan sıfatını taşıyan bir insanın kullanmayacağı ve tercih etmeyeceği bir üslup içerisinde. Baykal bu söylemleriyle suç işlediğinden kendisi hakkında suç duyurusunda bulunuyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!