Baykal’dan Obama’ya ilk mesaj

Güncelleme Tarihi:

Baykal’dan Obama’ya ilk mesaj
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2009 17:20

CHP lideri Obama ile görüşmesinde Atatürk’e değindi. Türkiye’nin Atatürk sayesinde modern, demokratik ve laik bir ülke olduğunu belirterek bu modernleşmenin 21. Yüzyılda da devam etmesi gerektiğin söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin laiklik , yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü konusunda güçlendirilmesinin gerekli olduğunu söyleyen Baykal, “Tüm bunların olması için Türkiye’nin AB’ye girmesi gereklidir. Bu konuda desteğinizin devamını bekliyoruz” dedi.

Obama ise Baykal’a ABD’ye gelip temaslarda bulunup bulunmayacağını sordu.

Baykal Obama’ya Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur”, Sait Abasıyanık’ın “Haritada Bir Nokta” kitaplarını hediye etti.

Zeynep Gürcanlı YAZIYOR



Toptan’la 15 dakika süren görüşmesinin ardından Obama yine Toptan’ın makamında sırasıyla CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’le 10’ar dakika görüştü.

Haberin Devamı

AHMET TÜRK’DEN OBAMA’YA KÜRT DOSYASI

ABD Başkanı Barak Obama, TBMM’de yaptığı kısa görüşmede DTP’ye anlamlı bir mesaj verdi. Obama, “silahla, şiddetle hiçbir sorun çözülmez” dedi.

Ahmet Türk ise, Obama’nın bu sözlerine karşılık ,”biz de şiddete karşıyız. Ama bölgede 17 bin faili meçhul cinayet var. Ve bu öldürülen kişiler sivil” karşılığını verdi.

Türk ayrıca Obama’ya DTP’nin Kürt sorununda bugüne kadar savunduğu görüşleri içeren bir dosya sundu.

Obama’yla Kürt sorununun çözümü için, tüm kesimlerle masaya oturulması gerektiğini de söyleyen Türk, “Ortadoğu’da barışın olgunlaşması için mutlaka Kürt sorunu da çözülmeli” dedi.

Ahmet Türk, Michelle Obama2ya telkari broş, Obama’ya da yine telkari kol düğmeleri hediye etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!