Baykal: Başbakan unutmasın, durum tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Başbakan unutmasın, durum tehlikeli
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 25, 2001 16:45

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Bülent Ecevit'in ''yaşanan ekonomik krize rağmen Türk halkı büyük bir olgunluk ve sağduyu ile tepki vermedi'' şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, ''Bu elbetteki memnuniyet verici bir şeydir. Türk halkı sağduyuludur ama sayın Başbakan unutmasın artık bıçak kemiğe dayandı ve durum tehlikelidir'' dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Baykal, Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Fatih Uğurlu ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'nde kabul etti.

Baykal, kabulde ekonomik gelişmelere değindi. Yaşanan ekonomik krizin 3. aşamasının bir sosyal bunalım noktası olduğuna dikkati çeken Baykal, şunları söyledi:

HALKIN SABRI DOÄžRU DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMELÄ°

''Vatandaş tüm bu ekonomik zorluklar içinde sabrederek bir umut ışığı bekliyor. Ama hükümetin uygulamaları ile yavaş yavaş bu umutlar da tükeniyor. Sayın Başbakan halkın yaşanan bu krize rağmen büyük olgunluk ve sabır göstererek aşrı tepki vermemesinden memnuniyet duyduğunu söylüyor. Elbette Türk halkı sağduyuludur. Ancak Sayın Başbakan unutmasın, artık bıçak kemiğe dayandı ve durum tehlikelidir. Halkın bu sabrını ve olgunluğunu doğru değerlendirmek gerekir.

Haberin Devamı

Sayın BaÅŸbakan uygulanan ekonomik program ve dalgalı kurla ilgili olarak ÅŸu anda net bir ÅŸey söylemiyor. Herhalde IMF BaÅŸkan Yardımcısı Stanley Fischer'in gelmesini bekliyor. Ä°ÅŸte Türkiye'yi bu noktaya getiren yanlış anlayış da budur. Uluslararası kuruluÅŸlar bizim tarif ettiÄŸimiz çözümler konusunda bize destek olmak için vardır. Sorunu ve çözümü biz bilmeliyiz. Nitekim böyle yapan ülkeler sorunlarını çözdüler. Oysa biz Türkiye'nin nasıl yönetileceÄŸini Fischer gelip BaÅŸbakan'a söylesin de öğrenelim diye bekliyoruz.''Â

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!