Baykal: "Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Baykal: Anayasa Mahkemesine gideceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 18:06

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra Anayasa değişikliklerini Anayasa Mahkemesine götüreceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa  değişikliklerinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından  Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını bildirdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında  toplandı.

Alınan bilgiye göre, gündemdeki konuların değerlendirildiği toplantıda,  Anayasa değişikliği paketi de ele alındı.

AK Parti'nin Anayasa değişikliklerine ilişkin tezlerinin büyük ölçüde  çürüdüğü değerlendirmesinde bulunan Baykal, değişikliklere ilişkin hukuki ve  siyasi alandaki mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Değişliklerin kabul edilmesi halinde Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını  belirten ve başvuru için gerekli 110 imzanın bulunması konusunda ise sıkıntı  yaşanmayacağına inandığını aktaran Baykal, “Cumhurbaşkanı onayladıktan sonra  Anayasa değişikliklerini Anayasa Mahkemesine götüreceğiz ama karar, takdir Yüce  Mahkemenindir” dedi.

MYK toplantısında, Mayıs ayında yapılacak kurultaya ilişkin hazırlıklar  da ele alındı.

Bu arada, Genel Başkan Deniz Baykal, MYK toplantısı öncesinde CHP Dış  İlişkiler Sekreteri Petek Gürbüz'ün dün vefat eden annesi Gonca Gürbüz'ün  Kocatepe Camisi'ndeki cenaze törenine katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!