Baydemir: "Zulme boyun eğmeyeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Baydemir: Zulme boyun eğmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2010 12:20

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkan Osman Baydemir, PKK'nın sivil yapılanması KCK/TM'ye yönelik operasyonlarda başkanları tutuklanan belediyelere destek ziyaretinde bulundu. Belediye başkanlarının tutuklanmasının bir zulüm olduğunu söyleyen Baydemir, “Her zaman olduğu gibi zulme boyun eğmeyeceğiz. Belediye başkanlarının bir önce serbest bırakılmasını istiyoruz”dedi.

Haberin Devamı

BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ve il, ilçe ve belde belediye başkanlarıyla birlikte PKK’nın sivil yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi’ne (KCK/TM) yönelik operasyonda tutuklanan 23 kişi arasında yer alan 7 belediye başkanının belediyelerine destek ziyaretlerini sürdürüyor. Batman’ın ardından Belediye Başkanı Ferhan Türk’ün tutuklandığı Mardin’in Kızıltepe İlçesi’ne geçti. BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, Kürt halkının geçmişten bugüne hukukdışı yaklaşımlara aşina olduğunu söyleyerek, “Kürt halkı bu tablo karşısında rüştünü ispat etmiştir. Kürt halkı bu süreci özgürlük ve onurlu barış sevdasıyla atlatacaktır” diye konuştu.

‘ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, belediye başkanlarının tutuklanmasının bir zulüm olduğunu söyledi. Baydemir şöyle konuştu:
“Her zaman olduğu gibi zulme karşı boyun eğmeyeceğiz. Belediye başkanlarının bir önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Belediye çalışanları, birlik ve beraberlik içinde her zamankinden daha fazla çalışmalıdır. Belediyelerimiz halka hizmet etmek için vardır. Bir gün mutlaka Kayapınar ve Sur belediye başkanımız ile birlikte Ferhan Türk’ü burada, kendi makamında ziyaret edeceğimize inanıyorum.”

Kızıltepe Belediye Başkanvekili Şerife Alp de, kendilerini ziyarete gelen heyete teşekkür ederek, halkın belediye başkanlarına sahip çıktığını belirtti. Kızıltepe’den sonra Diyarbakır’ın Çınar İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Cengiz’i de makamında ziyaret eden Osman Baydemir, Beritan Köyü’ne giderek köylülerle yemek yedi ve sohbet etti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!