Baydemir: İnsanlarda ölüm korkusu yok olmuş

Güncelleme Tarihi:

Baydemir: İnsanlarda ölüm korkusu yok olmuş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2011 14:57

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nde 12 PKK’lının öldürüldüğü çatışmadan sonra sınırdan cenazelerin getirilmesi sırasında tanık olduklarını anlatırken, "3 kuşak aynı duyguyu yaşıyor ve 3 kuşak birlikte ölümden korkmuyor, ölüm korkusu yok olmuş. Mayın üzerine yürüyorlar. Evladını ne pahasına olursa olsun çıkarıp getiriyor. İnanılmaz bir dayanışma ve birliktelik, ama bununla birlikte inanılmaz bir yalnızlığı da yaşıyorlar. Bir yandan ölmekten korkmayan, öte yandan da öldürmekten çekinmeyen insanlar var. Bu mesele nasıl aşılır? Nasıl doğru bir noktaya konulur?" dedi.

Diyarbakır’daki Sümerpark Resepsiyon Salonu’nda düzenlenen ’Yerel Gündem 21 Kent Konseyi’ toplantısana katılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Şırnak’ın Uludere İlçesi’nin sınır kesiminde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada öldürülen 12 PKK’lıdan Irak tarafında kalan 3’ünün alınması sırasında gördüklerini anlattı.

Şırnak’tan geldiğini, sınırda geçirdiği 2 günün kendisi için travma olduğunu belirten Baydemir, şöyle konuştu:

"Bu travma fiziki değil, ruhiydi. Nasıl izah edilir bilemiyorum. İnsanlar, çocuklar, yaşlılar, kadınlar, 3 kuşak, dede, oğul, torun aynı şeyi düşünüyor ve aynı şeyi hissediyor. 3 kuşak aynı duyguyu yaşıyor ve 3 kuşak birlikte ölümden korkmuyor. Ölüm korkusu yok olmuş. Mayın üzerine yürüyorlar. Evladını ne pahasına olursa olsun çıkarıp getiriyor. İnanılmaz bir dayanışma ve birliktelik, ama bununla birlikte inanılmaz bir yalnızlığı da yaşıyorlar. Yüreğiyle destan yazmaya hazır insanları koruyan sadece Allah’tı. Ateş düştüğü yeri gerçekten yakıyor. Bu ateşin düştüğü yeri nasıl yaktığını toplumun tümüne, Türkiye’nin Batı yakasına verebilirsek belki ateşi erken söndürmede bir rolümüz olur. Bu ateşin en kısa zamanda daha fazla can almadan sönmesini diliyorum. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa katkı sunmaya temennim var."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!