Baydemir ABD ziyaretinin Ankara’da sıkıntı yarattığını düşünmüyor

Güncelleme Tarihi:

Baydemir ABD ziyaretinin Ankara’da sıkıntı yarattığını düşünmüyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 10:53

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, ABD'deki temaslarının Ankara'da rahatsızlık yarattığını düşünmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Başkent Washington’un ardından New York’a geçen Baydemir, Birleşmiş Milletler Kalkınma Fonu (UNDP) yetkilileri ile bir araya geldi.

Buradaki görüşmesinin ardından gazetecilere açıklama yapan Baydemir, temaslarının Ankara’da rahatsızlık yarattığına dair söylentiler hakkındaki soruları yanıtladı. Baydemir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’da yapılacak ABD-İslam Dünyası Forumu’na katılmaktan vazgeçmesinin, kendisinin Washington’da Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir diplomatla yaptığı görüşmeden kaynaklandığına inanmadığını ifade etti.

Temaslarının Diyarbakır’ın sosyo- ekonomik yapısının güçlendirilmesine yönelik olduğunu belirten Baydemir, şöyle dedi:

“Seyahatimizin bütün ayrıntılarına baktığımızda temel hedefi kentimizi kalkındırmaktır. Kentimizin kalkınması ve kentimizin kalkınma arayışı bana göre Türkiye’deki bütün dinamikler tarafından desteklenmelidir. Çünkü Diyarbakır kalkınırsa bunun sadece Diyarbakır’a değil Türkiye’nin dört bir yanının faydası olcaktır. Bu nedenle seyahatimizden kaynaklı bir krizin, bir sıkıntının olmadığını düşünüyorum. Olmaması gerektiğine inanıyorum. Muhtemelen başka bir nedendir.”

Haberin Devamı

Baydemir, UNDP’nin Avrupa masası yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde, 1990 yılından sonra Diyarbakır’a göç eden kitlenin kente uyum sağlaması kapsamında yoksullukla mücadele ve sürdürülebilir kalkınma projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

UNDP’deki görüşmesinin ardından, Diyarbakır ile kardeş kent ilan edilmesi planlanan Nashville Kenti'ne gitmek için hazırlanan Osman Baydemir, burada karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi yönünde temaslarda bulunacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!