Bayburt'ta kuş gribi tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

Bayburtta kuş gribi tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2006 16:06

TRABZON’da kuş gribi şüphesiyle hastanede gözetim altına alınan 3 kişinin kan örnekleri Ankara’ya gönderildi. Bayburt’un Demirözü İlçesi’nde de telef olan bir tavukta kuş gribi saptandı.

Rize Sağlık İl Müdürlüğü tarafından Trabzon’a gönderilen iki kişi ile Trabzon’da bir kişinin kuş gribi şüphesiyle gözetim altına alındığını açıklayan Trabzon Vali Yardımcısı Bahattin Atcı şunları söyledi:
“Trabzonlu hasta, Trabzon Numune Hastanesi’nde, aynı şüpheyle Rize’den gelen iki kişi ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde müşahade altına alındı. Trabzonlu olandan alınan kan örneği dün gece, Rize’den gelenlerden alınan kan örnekleri ise bu sabah tahlil için Ankara Hıfzısıhha Kurulu’na gönderildi. Sonucu 48 saat içersinde belirlenecek.”

BAYBURT'TA 1 TAVUKTA KUŞ GRİBİ

Baybut’un Demirözü İlçesi’nde telef olan bir tavuktan kuş gribi şüphesiyle alınan örnekler tahlil için Erzurum’daki Veteriner Araştırma ve Kontrol Enstitüsü'ne gönderildi. Yapılan tetkiklerde tavukta kuş gribine rastlandı. Bayburt Vali Yardımcısı Süleyman Yıldırım, “Demirözü İlçesi’nden gönderdiğimiz bir tavukta kuş gribinin belirlenmesi üzerine, civardaki yaklaşık bin 500 kanatlı hayvan itlaf edildi. Hastalık görülen bölgede prosedür gereği yapılması gereken tüm işlemler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Endişe edilecek bir durum yok” dedi.
Bu arada, bölge genelinde bayramın ilk gününde de şüpheli kanatlı hayvan ölümleri hakkında ihbar aldıklarını belirten Tarım İl Müdürlükleri yetkilileri, tüm ihbarları değerlendirdiklerini ve şüpheli vakalardan aldıkları örnekleri laboratuvarlara gönderdiklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!