Bayat aşı Berat'ı yatağa bağımlı hale getirdi

Güncelleme Tarihi:

Bayat aşı Beratı yatağa bağımlı hale getirdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 10:10

MUŞ’ta 4 yıl önce kızamık virüsünün neden olduğu Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Berat Yurul yatağa bağımlı kaldı. Yurul ailesinin tek isteği çocuklarının hastalığının ilerlememesi.

Haberin Devamı

Leyla- Fuat Yurul çiftinin 6 çocuğundan 5’ncisi Berat Yurul, beyin iltahabı olarak bilinen SSPE hastalığı yüzünden yatağa bağımlı kaldığı için ilkokul 4’üncü sınıftan sonra okula gidemedi. Oğlunun derslerinde çok başarılı olduğunu anlatan ve gözyaşı döken anne Leyla Yurul şunları söyledi:

"Oğlum çok başarılı bir öğrenciydi. Öğretmeni sınıfta en yüksek notu alan çocuğumda unutkanlık, derslerinde ciddi bir düşüş olduğunu görünce bizi aradı. Hemen doktora götürdük. İlk olarak sara hastası olduğu söylendi. Daha sonra Berat’ı Adana’ya götürdük. Burada Berat’ı tedavi eden doktor, bu rahatsızlığın bayat aşıdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Çocuğuma dana önce iki kez kızamık aşısı yapılmıştı. Sorumluların bulunması için hukuk mücadelesi başlattık. Hastalık nedeniyle beyin fonksiyonlarını kaybetti. Oğlum çok zeki bir çocuktu, beraber alışverişe giderdik, gezmeye çıkardık. Oğlumun bu hali yüreğimi yakıyor. Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Tek isteğim oğlumun bu hastalığına doktorların bir çare bulabilmesi."

Terzilik yapan baba Fuat Yurul ise oğlunun hastalığının yavaşlatan ilaçların bir kısmının devlet tarafından karşılandığını belirterek şöyle dedi:

"Oğlumun tüm ihtiyaçlarını annesi karşılıyor. Devletin eşime verdiği bakım ücreti ile Berat’ın masraflarını karşılıyoruz. İlaçların bir kısmı ise ithal ediliyor. Maddi imkansızlıklardan dolayı o ilaçları alamıyorum. Bu ilaçlarla hastalığın ilerlemesi durdurulabiliyor. Yetkililerden oğlum için yardım bekliyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!