Batman'da sokakta infaz yapıyorduk

Güncelleme Tarihi:

Batmanda sokakta infaz yapıyorduk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

BATMAN'da Hizbullah'a yönelik operasyonlar sürdürülürken, DGM Ankara Başsavcısı Nuh Mete Yüksel tarafından Batman'a getirilen Hizbullah'ın Batman sorumlusu Mahmut Demir, katıldığı eylemleri anlatırken, eylem gerçekleştirdiği yerleri tek tek gösterdi. Mahmut Demir polise verdiği ifadesinde, Batman'da gömülü ceset olmadığını belirterek, ‘‘Burada cezalandırdığımız kişileri sokakta infaz ediyorduk’’ dedi.

Batman'da kasaplık yaparken 1990 yılında katıldığı Hizbullah örgütünde kısa sürede yükselerek Batman sorumluluğuna getirilen Mahmut Demir, işledikleri cinayetleri, olayları ayrıntılarıyla anlattı. Önceki gün akşam Ankara DGM Başsavcısı ile Diyarbakır'dan Batman'a getirilen Mahmut Demir, içinde Nuh Mete Yüksel'in de bulunduğu polis minibüsünden cinayet işledikleri, adam kaçırdıkları ve hücre evi olarak kullandıkları yerleri tek tek gösterdi. Minibüsten Nuh Mete Yüksel'le birlikte hiç inmeyen ve başında kar maskesi ile gazetecilere görünmemek için çaba sarfeden Mahmut Demir, yer gösterme sırasında kar maskeli özel hareket timleri tarafından korundu.

Kasap Demir, Bahçelievler, Meydan, Bağlar, 5 evler, 19 Mayıs, Pazaryeri semtlerinde yer gösterdi. 1993 ve 1996 yılında işlenen cinayetlerde Tekel caddesinde iki gazete bayinin öldürülmesi, E Tipi cezaevi eski Müdürü Ahmet İlyas'ın öldürüldüğü 19 Mayıs mahallesi, Yahya Kemal Bayatlı Lisesi önünde 3 öğrencinin öldürüldüğü yeri gösterdi. Demir, adam kaçırdıkları ve bekledikleri yerleri ve hücre evlerini de minibüste birlikte olduğu Nuh Mete Yüksel'e gösterdi. Bir saatlik yer göstermeden sonra Emniyet Müdürlüğüne getirilen Demir, tekrar sorguya alındı.

Batman polisi örgüte yönelik sürdürdüğü operasyonlarda 26 Hizbullah militanını yakaladı. Bunlardan 17'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Operasyonlarda örgüte ait 9 sığınak ortaya çıkarıldı. Son 10 yılda işlenen 142 faili meçhul cinayetten 12'si aydınlatıldı. Faili meçhul cinayetlerden 11'ini Ankara'da gözaltına alınan ve ‘‘Batman Kasabı’’ diye nitelendirilen Mahmut Demir'in işlediği belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!