Batmaktan kurtarılan gemi Erdek'e çekildi

Güncelleme Tarihi:

Batmaktan kurtarılan gemi Erdeke çekildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2013 14:21

İZMİT Limanı’ndan aldığı MDF ve elektronik aletleri Lübnan ve Mısır’a götürürken, Marmara Adası açıklarında yük kayması sonucu yan yatıp batma tehlikesi geçiren ’Pasha’ adlı yük gemisi, mürettebatı alındıktan sonra Balıkesir’in Erdek İlçesi’ne çekildi.

Haberin Devamı

İznik Limanı’ndan aldığı MDF ve elektronik aletleri, dün Lübnan ve Mısır’a götürmek üzere yola çıkan Tanzanya bandıralı 63 metre uzunluğundaki ’Pasha’ adlı kuru yük gemisi, dün saat 15.20’de Marmara Adası açıklarında yük kayması nedeniyle yan yattı. Batma tehlikesi geçiren kuru yük gemisinin mürettebatının yardım istemesi sonucu olay yerine gelen Kıyı Emniyet Müdürlüğü’ne ait 6 hızlı tahlisiye botu ve kurtarma römorkörü, gemide bulunan 9 mürettebatı kurtardıktan sonra, gemiyi dün gece Balıkesir’in Erdek İlçesi’ne bağlı Narlı Köyü iskelesine çekti.

Geminin armatörü Mustafa Kemal Çandar, "İzmit Limanı’ndan güverteye yüklenen yükler iyi ve sağlam bağlanmadığı için yolda seyir halindeyken koptu. Kopunca güvertedeki bütün yük denize doğru boşaldı ve gemi yan yattı. Yatınca da gemi bu vaziyete geldi" dedi.

İskeleye gelen bir vidanjör tehlikeli bir biçimde yan yatan ve gemi içindeki suları tahliye ederek geminin tamamen batmasını önlemeye çalışıldı. Olayla ilgili soruşturma, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!