Batı: Bu cinnet

Güncelleme Tarihi:

Batı: Bu cinnet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Kanal-D televizyonunda katıldığı programın ardından tutuklanan Eşber Yağmurdereli'nin başına gelenler Avrupa basınında da yer aldı. Fransız Le Monde, Başbakan Mesut Yılmaz'ın verdiği söze rağmen Yağmurdereli'nin hapse atıldığını belirtirken, Alman edebiyat eleştirmeni Helmuth Karasek, ‘‘Türkiye cinnet getiriyor’’ açıklamasını yaptı.

Le Monde'da yer alan haberde, ‘‘Çıktığı bir canlı yayında ‘Hakkımdaki mahkumiyet konuşmamı engellemeyecek, cezaevi beni korkutmuyor' dedikten sonra olanlar oldu’’ denildi.

Yağmurdereli’nin demokratik normların iyileştirilmesi doğrultusunda tavır aldığı için cezalandırıldığını belirten Le Monde, ‘‘Başbakan Mesut Yılmaz 17 Ekim günü Paris ziyareti sırasında yazıları nedeniyle hüküm giymiş bütün gazetecileri affedecek bir yasanın Meclis’ten çıkmasını sağladıklarını söylemişti. Yağmurdereli bu açıklamadan bir gün sonra tutuklandı’’ diye yazdı.

Yine Fransız basınından La Croix gazetesi de ‘‘Türk adaleti ifade özgürlüğünü kısıtlıyor’’ başlığıyla olayı duyurdu.

Bu arada, ünlü Alman Edebiyat Eleştirmeni Helmuth Karasek, Berlin'de yayınlanan Der Tagesspiegel adlı gazeteye yazdığı bir yorumda, Eşber Yağmurdereli'nin tutuklanmasını örnek gösterip, ‘‘Türkiye cinnet getiriyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!