Batı, Ay’a gidiyor ama üst kattaki komşusuna gitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Batı, Ay’a gidiyor ama üst kattaki komşusuna gitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2012 02:05

Avrupa Birliği’nin merkezi Brüksel’de ‘etkin’ yayın yapan Euobserver, Sultanahmet Camisi müezzini Metin Balcı ile Türkiye’nin AB üyeliğini konuştu.

Haberin Devamı

Balcı, “Siz bizden insanlık, biz de sizden teknoloji öğreneceğiz” dedi. Balcı, “Batı aya gidiyor ama, üst kattaki komşusunun hatırını sormuyor” diye ekledi. Balcı ayrıca, AB’nin Türkiye’nin üyeliğine itirazının “kısmen İslamofobiye” dayandığını belirterek, “Duyduğumuz ve bize söyledikleri bir Hıristiyan kulübü olmadıkları. Ama bize yaklaşımlarına bakınca öyle bir kulüp olduklarını görüyor ve hissediyoruz” dedi.

403 sayfada din ibaresi yok

Euobserver haberinde şu görüşlere yer verdi: “Avrupa Birliği kurumlarının Tanrı ile bir işleri yok. Ancak AB’ye girmeye hevesli ülkelerdeki bazı dinî liderler için üye devletlerin Hıristiyan kökenleri hâlâ siyasi olarak önemli. Sultanahmet Camisi’nin minareleri arasından duyulan ses çoğu zaman Metin Balcı’ya ait. Euobserver’ın görüştüğü ünlü camideki müezzin, bazı Türk diplomatların şahsen inandığı bir şeyi söyledi: ‘AB’nin Türkiye’nin üyeliğine itirazı kısmen İslamofobiye dayanıyor.’ Halbuki, Balcı’nın AB için bir ‘Hıristiyan kulübü’ olduğu fikri, AB’nin politik olarak nefret ettiği bir şey. Vatikan’ın kulis faaliyetlerine rağmen AB Antlaşması’nın 403 sayfasının hiçbirinde ‘Hıristiyan’ kelimesi geçmiyor.”

Haberin Devamı

Avrupa’ya öğreteceğiz

Balcı gazeteye şunları söyledi: “AB’nin Türkiye hakkında demokratik kurallarını göz önünde bulundurarak karar vereceğine inanıyorum… Birliğe, sadece parasını veya teknolojisini istediğimiz için değil aynı demokratik sisteme sahip olmak istediğimiz için katılmak istiyoruz. Avrupa’dan alacağımız ve Avrupa’ya vereceğimiz şeylerimiz var. Avrupa’nın daha çok insancıllığa ihtiyacı var. Batı, teknolojisiyle aya adam gönderiyor. Ancak kimse üst kata çıkıp oradaki hasta komşusunun halini hatırını sormuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!