Batan Türk gemisinde 2 ölü

Güncelleme Tarihi:

Batan Türk gemisinde 2 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2006 15:50

Suriye'nin Tartus limanı açıklarında 3 gün önce batan Türk yük gemisinde 2 kişinin hayatını kaybettiği, diğer 5 kişinin de kurtarma çalışmaları sırasında denizden sağ olarak çıkarıldığı belirtildi. Geminin 1951’de inşa edildiğini söyleyen Suriyeli liman müdürü, taşıma gücünün zayıflığı nedeniyle geminin ortadan ikiye bölünerek batmış olabileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Suriye’de yayımlanan El Tavra gazetesinin haberine göre Kuzey Kore bayrağı taşıyan Türk gemisi, Tartus Limanı açıklarında şiddetli rüzgar nedeniyle battı. Gazetede adı ’Go oğlu 4’ olarak açıklanan gemi, Türkiye’den ithal edilmiş 2 bin 50 ton ağırlığında mermer taşıyordu.

Kazada hayatını kaybedenlerinin ikisinin de kaptan olduğu, ancak birinin cesedine hala ulaşılamadığı ifade edildi. Gemideki diğer 5 kişi ise kurtarma çalışmaları sırasında sudan çıkarılıp Tartus’taki Besil Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu kişilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

ÇOK ŞİDDETLİ RÜZGAR VARDI

Tartus Liman Müdürü Kaptan Ali Halil, geminin geçen cuma günü 14.20’de battığını belirterek, başka bir gemideki denizcilerin, liman kurtarma ekiplerine bir geminin battığı haberini verdiklerini ve kurtarma ekiplerinin olaya derhal müdahale ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Limana gelen kurtarma ekiplerinin çok şiddetli rüzgar ve yüksek dalgalar nedeniyle kurtarma çalışmalarını sürdüremediğini belirten Halil, geminin aniden batmaya başladığını haber veren gemi kaptanıyla telsiz irtibatı kurduklarını söyledi. Halil, batan gemiyle birlikte suya gömülen mürettebatın kurtulması için tekneler gönderdiklerini belirtti. Yapılan çalışmalar sonucunda 5 kişinin kazadan kurtulduğunu, bir kaptanın hayatını kaybettiğini, bir kişinin de hala bulunamadığını söyleyen Halil, 1951 yılında inşa edilen geminin eski olduğu taşıma gücünün zayıflığı nedeniyle ortadan bölünmüş olabileceğini kaydetti.

’GEMİ İÇİNDEKİ YÜK HAREKET ETMİŞ OLABİLİR’

Tartus Liman Şirketi Genel Müdürü Mühendis Zeki Necip ise batan geminin kaptanının, liman şefinden gemiyi yerleştirmek için herhangi bir talepte bulunmadığını belirterek, geminin 5 dakika gibi kısa bir sürede battığını söyledi. Geminin bu kadar hızlı bir sürede batmasının, gemi içindeki yükün hareket etmiş olabileceğini gösterdiğini ve bunun da, dayanıklı olmayan geminin ortadan ikiye bölünmüş olmasından kaynaklanabileceğini ifade etti.

DG(YC)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!