Başsavcılıktan "İsmail Ağa cemaati" açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Başsavcılıktan İsmail Ağa cemaati açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 21:18

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığının İsmail Ağa cemaatiyle ilgili açtığı soruşturmanın engellendiğine dair bir gazetede yayınlanan belgenin, söz konusu soruşturma dosyasıyla ilgisi olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bir gazetede yer alan “Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının İsmail Ağa cemaatiyle ilgili soruşturmayı sümen altı yaptığı”na haberin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği belirtildi.

Söz konusu soruşturmanın sümen altı yapılmadığı, ilgili kişilerin cezalandırılması için iddianame düzenlenerek haklarında kamu davası açıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Halen daha Cumhuriyet Gazetesi'nin soruşturmanın sümen altı edildiğine yönelik gerçeği yansıtmayan haberlerine devam etmesi anlaşılamamaktadır. 14 Ağustos 2009 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'ndeki Erzincan Valiliğine 5 Mayıs 2009 tarihinde yazılan belge, nitelik ve içerik itibariyle 18 Mart 2009 tarihinde Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı ile yetki alanımızda bulunan bazı Cumhuriyet Başsavcılıkları ile İl Emniyet Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarına yazılan yazıdır. Habere konu olan söz konusu yazı ile daha önceki tarihlerde yazılan yazıların içeriğinde 'İsmail Ağa' cemaatinin soruşturma dosyasıyla uzaktan ve yakından ilgisi bulunmamaktadır. Söz konusu yazı, etkin soruşturma yapabilmek için CMK'nın 250 ve 251. maddeler hatırlatılarak, Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığımız görev alanına giren suçlarla ilgili soruşturmalarda hangi hususlara dikkat edilmesiyle ilgili bilgi amaçlı yazılan yazılardır.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!