Başrole yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Başrole yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2002 02:07

Yılan Hikayesi dizisindeki ‘‘Erkan Ağa’’ rolüyle adını duyuran ve TRT'deki ‘‘Yeditepe İstanbul’’ adlı dizide de rol alan Emre Kınay, Yılmaz Karakoyunlu'nun ‘‘Güz Sancısı’’ adlı romanından uyarlanacak sinema filminde başrolü kaptı.

TRT'deki gösteriminin ardından tartışma yaratan ‘‘Salkım Hanımın Taneleri’’ filminin yönetmeni Tomris Giritlioğlu'nun yöneteceği ve Etyen Mahçupyan'ın senaryosunu yazacağı ‘‘Güz Sancısı’’ filminde başrolü kapan Emre Kınay, çok heyecanlı olduğunu söyledi. Filmde, 1955'te yaşanan 6-7 Eylül Olayları'nda, dönemin siyasi yapısı içinde olaylara karışmış bir ailenin oğlunu canlandıracak olan Kınay, şunları söyledi:

‘‘Behçet adlı bir karakteri canlandıracağım. Behçet, aşk ve entrikaların içinde yoğurulmuş bir karakter. Benim için önemli bir film olacak. Rolü çok sevdim. Filmin başrollerinden biri. Ama hiçbir özelliği olmayan başrolden çok, içeriği olan bir rol her zaman benim tercihimdir. Başrol, orta rol diye bakmıyorum. ‘Güz Sancısı’ yaklaşık üç ay sürecek. 2002'ye yapım ve cast anlamında damgasını vuracak bir proje olduğuna inanıyorum.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!