Başörtüsüzlere fahişe iması, ayağa kaldırdı

Güncelleme Tarihi:

Başörtüsüzlere fahişe iması, ayağa kaldırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Meclis'teki kadın milletvekilleri, başörtüsü takmayan kadınları iffetsiz ve fahişe olarak tanımlayan FP'li Ramazan Yenidede'yi protesto etti. TBMM 20. Dönem Kadın Milletvekilleri başlıklı bildiriyi okuyan Işılay Saygın, ‘‘Bu tür sözler sarfetmeye kimsenin hakkı yoktur’’ dedi.

Devlet Bakanı Işılay Saygın, başörtüsü olmayan kadınlar için fahişe nitelemesi yapan ve hırsızların, sahtekarların Atatürkçü olduğunu ima eden FP'li Ramazan Yenidede'yi dün, kadın milletvekilleri adına protesto etti. Saygın TBMM'de, Çevre Bakanı İmren Aykut, DSP'li Sema Pişkinsüt, Zerrin Yeniceli, CHP'li Oya Araslı, DTP'li Ayseli Göksoy ve Gencay Gürün'le ortak basın toplantısı düzenledi. Saygın, ‘TBMM 20’nci dönem kadın milletvekilleri basın bildirisi' başlığını taşıyan şu metni açıkladı:

‘‘Türkiye'de teokratik bir devlet kurulmasını amaçlayan ve bu amaçla din sömürüsü yapan bazı kimseler, sistemli biçimde Atatürk'e, Atatürk ilkelerine, devrimlerimize ve cumhuriyetimizin temel niteliklerine saldırmakta, toplumu inanan-inanmayan, örtünen-örtünmeyen diye bölmeye, birbirine kışkırtmaya; başında örtü olmayan kadınları iffetsiz, fahişe diye nitelemeye kalkışmıştır. FP Denizli Milletvekili Ramazan Yenidede'nin, Atatürk ilkelerine bağlı kimseler ve başörtüsü için sarfettiği sözler de bu üzüntüyü artırmıştır. Herkes bilmelidir ki; hangi sıfatı taşırsa taşısın, kimsenin başörtüsü taşımayan kadınları faziletsiz, iffetsiz ve fahişe olarak tanımlamaya, hırsız, sahtekar, ahlak düşkünü kimselerin Atatürkçü olduğunu ima etmeye hakkı yoktur. Bu tür sözleri sarfedenleri TBMM'nin kadın milletvekilleri olarak şiddetle protesto ediyoruz.’’

Toplantıya katılan kadın parlamenterler özetle şunları söylediler:

Oya Araslı Örtünmemekle, fahişeliği yanyana nitelemek tehlikeli görüş.

Ayseli Göksoy Bunlar RP ile aynı kafaya sahip.

İmren Aykut 54 müslüman ülkeden sadece İran, Suudi Arabistan ve Sudan bunların istediği gibi giyiniyor. Bir daha bu tür bir yaklaşımda bulunan erkek vekillere adamakıllı hadlerini bildireceğiz.

Gencay Gürün Bunlar tesadüfen söylenmiş sözler değil. Ülkenin kana boyanmasından söz ediyor. Uyanık olmalıyız.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!