'Başörtülünün de mini etekli kadar özgürlüğü olmalı'

Güncelleme Tarihi:

Başörtülünün de mini etekli kadar özgürlüğü olmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2006 13:46

Anavatan Partisi Erzurum Milletvekili İbrahim Özdoğan, Türkiye'de her isteyenin istediğini düşünebilmesi, istediği gibi giyinebilmesi gerektiğini belirterek, "Mini etek giyen bayanın ne kadar özgürlüğü varsa başörtüsü ile gezmek isteyen bayanın da o kadar özgürlüğü olmalı" dedi.

Haberin Devamı

YILMAZ'IN ANAP'I DEĞİL

Mesut Yılmaz'ın partiye döneceği iddialarına da bir soru üzerine değinen Özdoğan, "Zerre kadar böyle bir ihtimal vermiyorum" diye konuştu.

Bu iddiasını iki gerekçeye bağlayan Özdoğan, Anavatan Partisi'nin kendisini yenilediğini, kurucusu Turgut Özal'ın yoluna girdiğini söyledi. Özdoğan, "Çünkü Mesut Bey, Özal'ın misyonunu, vizyonunu terk etmiştir. Şu anda Anavatan Partisi eski ANAP olmaktan çıkmıştır. Şu an Yılmaz'ın ANAP'ı değildir" dedi.

"Mesut Yılmaz'ın döneceğine nokta kadar ihtimal vermiyorum" diyen Özdoğan, şöyle devam etti:
"Yargılama süreci geçiriyor. Zaman aşımına uğrasa bile mahşeri vicdanda kurtulacağına inanmıyorum. Zeki bir insandır, döneceğine inanmıyorum. Eski ekibini de bulması mümkün değildir."

SHP: MESELE TÜRBAN DEĞİL MEYDAN OKUMA

Haberin Devamı

Bu arada SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılacak atamayla ilgili sözlerini değerlendirirken, ”Asıl sorun, Erdem Başçı'nın eşinin türbanlı olup olmaması değildir. Sorun, haddini bilmeden meydan okumaktır” dedi.

Ketenci, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan'ın, Başçı'ya yönelik eleştirileri dikkate almayarak, bu atamayı savunduğunu belirterek, ”Başbakan, özerk kurumları yok eden bir diktatör olarak tarihe geçecektir” görüşünü savundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!