Başkent'ten Suriye’ye terörist servisi

Güncelleme Tarihi:

Başkentten Suriye’ye terörist servisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2016 01:29

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü IŞİD’e eleman, malzeme temin ettikleri, çatışmalara katıldıkları iddia edilen Tekfirci/Tatlıbal grubu üyesi 17 kişi hakkında dava açtı.

Haberin Devamı

İddianamede, şüphelilerin Türkiye’deki mevcut düzeni tağut/kâfir düzen olarak gördükleri, Irak ve Suriye’deki çatışma bölgelerine geçiş yaptıkları belirtildi. İddianamede özetle şöyle denildi: “Orada IŞİD (DEAŞ) terör örgütü bünyesinde askeri ve ideolojik eğitim aldıkları ve çatışmalara katıldıkları, ülkemizdeki yönetimi ‘tağut’ olarak nitelendirdikleri, ülkemizi yöneten devlet büyüklerini kâfir olarak nitelendirdikleri, demokrasiyi kabul etmedikleri, oy vermedikleri, çocuklarını okula göndermedikleri, askere gitmedikleri, devletin atadığı imamların arkasında namaz kılmadıkları bundan dolayı mescit diye tabir ettikleri yerde toplu namaz kıldıkları ve mevcut anayasal düzeni yıkarak kendilerince şeriata dayalı bir yönetim sistemi kurma amacı taşıdıkları, tüm dosya kapsamından anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı

ŞİFRELİ KONUŞMALAR

İddianamede, şüphelilerin Uzunyol Sokak’ta bulunan mescitte örgütsel toplantılar yaptıkları, burada temas kurdukları kişileri Suriye’ye savaşmaya götürdükleri ayrıntılı olarak anlatıldı. Suriye’ye götürülmeye ikna edilenlerin Ankara’da hazırlanan arabalar aracılığıyla, sınır illerine götürüldüğüne ilişkin telefon görüşmelerine yer verildi. İddianamede, şüphelilerin telefon görüşmelerindeki şifreli kelimeler şöyle aktarıldı: “Evlenme: Çatışmada şehit olma, Nişanlanma: Çatışmada yaralanma, Amele: Çatışmaya çıkma, Tağut: Şeytani Düzen.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!