Başkent'te uyuşturucu operasyonları

Güncelleme Tarihi:

Başkentte uyuşturucu operasyonları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2005 10:33

Ankara'nın çeşitli yerlerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 10 zanlıdan 4'ü tutuklandı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu, İzmir'den Ankara'ya uyuşturucu madde getirdiği tespit edilen Enver D. ve Deniz K. takibe alındı.
Düzenlenen operasyonla gözaltına alınan 2 zanlının ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis, uyuşturucuyu Ankara'da pazarlayacağı belirtilen Yusuf Eylem B. ve Abdullah U'yu da gözaltına aldı. Operasyonda 1.5 kilo esrar ele geçirildi.

Çankaya'da bir evde gençler tarafından uyuşturucu partisi verildiği ihbarını da değerlendiren polis buraya düzenlediği baskında ise aralarında Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde okuyan 1 kız öğrencinin de bulunduğu 4 kişiyi uyuşturucu kullanırken yakaladı.

Gözaltına alınan 8 kişiden 3'ü tutuklandı.

Sincan ve Altındağ'da esrar satıcılarına yönelik yapılan iki ayrı operasyonda da Hüsamettin B. ve Vedat U. gözaltına alındı. Hüsamettin B'nin evinde yapılan aramada 164 fişek, Vedat U'nun evinde ise 240 fişek satışa hazır hale getirilmiş esrar ele geçirildi. Adliyeye sevk edilen 2 zanlıdan Hüsamettin B. serbest kalırken, Vedat U. tutuklandı.

Narkotik ekiplerinin yaptığı bir başka operasyonda ise uzun süredir “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan aranan ve haklarında mahkeme kararı bulunan Levent G. ve Süleyman N. gözaltına alındı. 2 sanık tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!