Başkentte siyaset eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Başkentte siyaset eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kadınların aktif siyasete katılımını hızlandırmak, teşvik etmek ve cesaretlerini arttırmak için yapılan çalışmalardan en büyük ve geniş kapsamlısı Ankara'da başladı. Amerikalı siyaset bilimci Barbara Ferris başkanlığında düzenlenen work-shop sonrasında, birçok kadın hem bilgilenecek hem de eğitmen durumuna gelecek.

International Womans Democratic Center (Uluslararası Kadınların Demokrasi Merkezi Bölge Ofisi) ile Avrupa Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü, ‘‘Seçim Kampanyası Yönetimi Work-Shop’’u İTÜ evinde KASİDE üyelerinin katılımı ile başladı.

Bundan önce de 100 değişik ülkede bu tür seminerler yaparak, kadınların siyasete aktif katılımını sağlamak için çalışan, ABD'li siyaset bilimci Barbara Ferris, ‘‘Sizler, kendinizin ne kadar değerli olduğunu anlayacaksınız. Bulunduğunuz yeri ve değerinizi anlamanız konusunda bilgiler aktaracağım. Burada bulunan herkes bu seminerden sonra birer öğretici konumuna gelerek bir başka gruba bu bilgileri aktarıp, kadınların siyasi yaşama ait görüş ve düşüncelerini zenginleştirecek. Work-shop birbiri içinde birçok konuyu değişik yönleri ile anlama, uygulama imkanını sağlayacaktır. Böylece deneyimler de artacak’’ dedi.

SERTİFİKA VERİLECEK

ANAP, BBP, MHP, DP, CHP, DYP'nin kadın kolları gruplarından work-shop'a katılan kadınlar, seminer sonrasında sertifika alacaklar. Work-shop süresince, kadınların siyasete katılımını sağlamak için izlenecek yol ve siyasal eğitim, kadın adayların seçim kampanyası yönetimi, politikaya atılmak isteyen kadınların kararlarını etkilecek faktörler nelerdir, aday olma kararı nasıl alınır, bütçe ve finans kaynakları nasıl yaratılır, adayın seçmene mesajı ve konuşması nasıl olmalıdır gibi konularda eğitilecek olan kadınların hepsi aktif siyasette yer almak istiyor. Bu seminer içinde, Türkiye ile ilgili Türk siyasi partiler tarihi, kadın kolları çalışmaları, Siyasi Partiler Kanunu ve haklarla ödevleri de ek olarak aktarılacak. Her bölüm başlığı ardından, değişik partilere bağlı kadın katılımcılar, değerlendirme bölümünde görüşlerini aktaracak. Tüm görüşlerin ortaya konmasından sonra Barbara Ferris, deneyimlerini katılımcılarla paylaşacak. Ortak ve istikrarlı noktalar saptanacak. Böylece bu ülkede izlenecek en elverişli yol belirlenecek.

Bir kadın adayın, kampanya yönetimine ait bütün bilgileri edinebileceği ve teknik yetenekler kazanmasını sağlayacak bu seminer sırasında, anketsel bir değerlendirme de yapılacak.

Work-shop süresince siyasete aktif olarak katılmış kadınların sosyo ekonomik durumu ve siyasal yaşamlarını inceleyen bir veri bankası oluşturulacak. Veriler analiz edilerek bir rapor haline getirilecek ve bu rapor tüm katılımcılara iletilecek. Barbara Ferris'in çalışmalar yaptığı diğer ülkelerdeki raporlarla birlikte sunulacak.

PARTİLİ KADINLAR

Kadın Siyasetçiler Derneği (KASİDE), bünyesinde barındırdığı, değişik partilere bağlı kadınların, siyasal hayattaki başarısını arttırmak, deneyim ve bilgilenmelerini sağlamak amacı ile bir seminer düzenledi.

SEMİNERLERİ YÖNETİYOR

Partilerin kadın kolları mensuplarına yönelik düzenlenen seminerde Amerikalı Barbara Ferris bilgi aktarımında bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!